Почиње нокаут фаза Мундијала

Месијев поход на титулу почиње данас!

Извор: Profimedia

Резултати утакмица, петак 02.12.

ГРУПА Х: Гана – Уругвај 2:0 (2:0) /Де Араскета 26, 32/

ГРУПА Х: Јужна Кореја – Португал 2:1 (1:1)  /Ким 27, Хванг 90+1 – Р. Орта 5/

ГРУПА Г: Камерун – Бразил 1:0 (0:0) /Абубакар 90+2/

ГРУПА Г: Србија – Швајцарска 2:3 (2:2) /Митровић 26, Влаховић 35 – Шаћири 20, Емболо 44, Фројлер 48/

Данас се играју два важна меча 

Репрезентација Србије завршила је учешће на Мундијалу у Катару, али до краја самог турнира има још доста да се игра! Финале ће бити на програму 18. децембра, а пре тога потребно је испратити целокупну нокаут фазу турнира! Она почиње одмах, само дан након што је завршено такмичење по групама.

Током наредна четири гледаћемо по два меча осмине финала, а тек након тога ће фудбалери и навијачи широм света два „слободна дана“. До седмог децембра потребно је да се заврши прва рунда нокаут фазе, након које ћемо знати имена осам селекција које се у самој завршници боре за титулу. Све почиње утакмицом Холандија – САД.

16:00 ХОЛАНДИЈА – САД

Вероватно најлакша група на турниру није нам донела никакву сензацију. Репрезентативци Холандије су оправдали улогу фаворита, Катар није оправдао добијање организације Мундијала, па се екипа Луја ван Гала нашла на првој позицији након три меча у групи. Чини се да су добро прошли на ћребу и када је реч о „укрштањима“ јер је селекција САД добар ривал за прву препреку.

Америкаканци су у нокаут фазу стигли победом над Ираном у последњем колу, али током турнира нису оставили утисак који нам је најављиван. иако се спремају за Мундијал који ће организовати за четири године, и даље је ово за њих само „сокер“, а не и фудбал. Неколико звезда тима игра испод очекивања, док други ипак нису класа каквом их представљају медији. Пре свега амерички медији којима су успеси националног тима доста занимљива тема претходних година.

Углавном, репрезентација Холандије је фаворит на овом сусрету, пре свега због великог искуства селектора, али и фудбалера који ће бити на терену. Имају у својим ногама много више сличних утакмица и то би могла да буде предност током меча на којем ћемо сазнати првог четвртфиналисту.

20:00 АРГЕНТИНА – АУСТРАЛИЈА

Шокантан пораз на почетку такмичења против Саудисјке Арабије забринуо је Аргнетинце, али и навијаче Месија широм света. Током првог дела тог меча деловали су прилично разиграно, постизали су голове који су поништени због офсајда и имали минималну предност јер је Меси био стрелац са блее тачке. Било је то њихових најбољих 45 минута на турниру и након тога су стали. Саудијци су преокренули, Мексико показао зубе, а Шченсни одбрани пенал. Ипак, шест бодова је било довољно за прво место.

И сад о Лионелу Месију као шампиону света наставља да се сања. Милиони маштају о томе, а чини се да је Аргентинце погледала срећа. У нокаут фази турнира противник ће бити Аустралија која важи за један од најслабијих тимова који су прошли групу и чини се да само кроз ваздух може да угрози Месија и саиграче.

Судар две различите филозофије могао би да нам донесе спектакуларан меч, а нема сумње да ће сви сусрети које Аргентина буде играла до краја турнира бити изузетно праћени. Овај сусрет донеће нам и другог учесника четвртфинала.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here