Болно приземљење Орлова

Србија не иде у осмину финала Светског првенства

Фото: Курир/Дадо Ђилас

У осмину финала Светског првенства иде Швајцарска, која је у последњем колу групе Г савладала Србију резултатом 3:2.


Србија је у овај меч ушла са најјачим могућим саставом. Селектор Драган Стојковић одлучио је да меч крене са два нападача, па су се у стартних 11 нашли Душан Влаховић и Александар Митровић.

Знали су наши момци колика је важност ове утакмице, знали су да их само победа води у осмину финала Светског првенства. Већ на самом старту утакмице, Швајцарци су створили неколико феноменалних прилика, али је наш голман Вања Милинковић – Савић још једном показао какав квалитет поседује. Већ у петом минуту Србија је имала прву прилику на мечу, када је после корнера Никола Миленковић сјајно шутирао, али је лопта прошла мало поред леве стативе.

У 11. минуту мало је фалило да Србија поведе. Кренули су Орлови у контру, Живковић је лепо шутирао са неких 20 метара, али је овог пута статива спасила Швајцарце. А онда, у 20. минуту хладан туш за Орлове. Лошу рекацију наших дефанзиваца искористио је Ђердан Шаћири.

Након центаршута са леве стране, лопта је дошла до Шаћирија који није имао тежак задатак. Нису репрзенетативци Србије клонули духом после примљеног гола, већ се до изједначења чекало само седам минута, када је Митровић главом затресао мрежу.

Нису се Орлови зауставили, кренули су даље са нападима и таква игра се исплатила у 35. минуту. Душан Влаховић је искористио сјајан пас Душана Тадића и довео наш тим у вођство. Овом голу претходила је велика грешка Ђердана Шаћирија који је изгубио лопту на својој половини.

Хтели су Орлови да смире игру, да приведу прво полувреме крају, а онда уследио је прави шок за наш тим у 43. минуту. Поново је Србија примила наиван гол. Видмер је прошао по десној страни и убацио лопту по земљи, а Емболо је само проследио у нашу мрежу.

Веровали смо да ће Орлови ући у друго полувреме са већом концентрацијом, међутим, напротив. Већ у 48. минуту Швајцарци су постигли трећи погодак на мечу и шокирали нашу селекцију. Шаћири је убацио лопту у наш казнени простор, Варгас је асистирао Фројлеру који је без проблема савладао Вању Милинковића – Савића. Пикси је двоструком изменом покушао да тргне наш тим, терен су напустили Душан Влаховић и Милош Вељковић, а шансу су добили Немања Гудељ и Лука Јовић.

Нису имали идеје наши репрезентативци после трећег примљеног дела, на терену нису били организовани како треба, и тотално су безуспешно покушавали да угрозе гол Швајцарске. За разлику од првог, у другом полувремену напада нам није функционисао.

На велику жалост, Србију у осмини финала Светског првенства нећемо гледати. Орлови су учешће у Катару завршили на последњем месту на табели, са само једним освојеним бодом.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here