Шампиони света стигли у отаџбину!

Локални медији истичу да се фудбалерима спрема спектакуларан дочек у Буенос Ајресу

Фото: АП

Авион са репрезентативцима Аргентине је слетео у Буенос Ајрес. Меси и другови су после дугог лета и кратког задржавања у Риму донели трофеј намењен првацима света у отаџбину.


Караван са фудбалерима требало би са аеродрома да крене ка главном граду Аргентине. Локални медији истичу да се фудбалерима спрема спектакуларан дочек у Буенос Ајресу, а очекује се више стотина хиљада људи на улицама.

Централна прослава биће организована испред председничке палате Каса Розада, а на балкону овог здања требало би да се са пехаром појаве Лионел Меси и његови саиграчи.

На овом месту одржана је прослава и 1986. године када је Аргентина освојила титулу на СП у Мексику, а трофеј пред навијаче је изнео Дијего Армандо Марадона. Готово целу ноћ Аргентинци чекају своје хероје, а Буенос Ајрес је преплавио океан људи.

Аргентина је трећи пут у историји освојила титулу светског шампиона, пошто је у финалу после бољег извођења пенала победила Француску укупним резултатом 7:5. Меч је после 90 минута завршен без победника, 2:2, а после додатних 30 минута било је 3:3. „Гаучоси“ су тријумфовали после пенала.

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here