Сећања на лепша и боља времена

Тридесетак некадашњих фудбалера „Бачке“ из Бачке Паланке, поново ће се наћи заједно

Фото: Архива клуба

БАЧКА ПАЛАНКА – Пето заједничко окупљање некадашњих фудбалера бачкопаланачке „Бачке“, који су исписали најлепше странице у историји клуба на левој обали Дунава, заказано је за петак 23. септембра. Бивши играчи бачкопаланачког клуба, поново ће бити заједно на једном месту, након четири године колико је протекло од њиховог последњег заједничког дружења. Овом скупу присуствоваће фудбалери који су, заједно са осталим колегама из екипе наступали од 1959 до 1979. године.

– Окупљање смо заказали тачно у дванаест ссти у службеним просторијама клуба у Улици Веселина Маслеше. Очекујемо долазак око четрдесет бивших фудбалера који не живе само у Бачкој Паланци, већ и другим градовима и местима наше земље. Минутом ћутања и овај пут ћемо одати последњу почаст, свима онима који су преминули између наша два заједничка окупљања (2019 – 2023). Са задовољством ћемо обићи клупске просторије и терен на коме смо некада давно својом игром дизали публику на ноге, постижући голове и најчешће на најбољи могући начин – победом, освајали бодове. Свакако, биће ово прилика да се приисетимо оних који више нису међу нама, а који су својим играма заслужили да се нађу на листи бесмртних. С обзиром, да нас је из годину у годину све мање, одлучили смо да овај пут окупимо и оне нешто „млађе“ фудбалере који су остварили један од највећих успеха у историји клуба – пласман у јединствену Другу лигу Југославије у сезони 1988/89. Након посте стадиону „Славко Малетин Вава“, око 13 сати и 30 минута наћи ћемо се на заједничком ручку у ресторану Печењаре „Грубор“ у Улици војводе Живојина Мишића. Надам се да ће и ово наше дружење, баш као и четири претходна проћи у добром расположењу уз тамбурашку музику, на задовољство свих нас који ћемо се наћи на овом нашем заједничком и свакако историјском скуп – каже Милорад Мика Јовић, један од чланова Организационог одбора.

Поред Милорада Мике Јовића, у Организационом одбору су, Илија Јовановић, Душан Сердар, Миладин Зеленовић, Лазар Вјештица и Душан Грубор.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here