Соко у завршници за памћење преокренуо резултат

"Лудница" у Новој Гајдобри а још већа у Руском Крстуру

Минулог викенда одиграно је 28. коло Подручне лиге (Сомбор). Спортска драма је виђена у Новој Гајдобри где је домаћи Соко у самој завршници утакмице преокренуо резултат (4:3) и на тај начин обезбедио опстанак у овом рангу такмичења. А шта тек рећи за утакмицу у Руском Крстуру где је домаћи Русин са чак 3 играча више у директној борби за бараж савладао Црвенку (2:1). Погледајте извештаје са утакмица Подручне лиге.


Соко – Борац 4:3 (1:3)

НОВА ГАЈДОБРА: Игралиште Сокола, гледалаца 150, судија: Јериловић (Апатин), стрелци: В. Тривуновић у 16. Гушић у 55. М. Тривуновић у 88. и Дангубић у 90. за Соко, а Лончаревић у 9, Ђурђев у 40. и Покрајац у 44. минуту за Борац. Жути картони: Адамовић, Ерак, Дангубић, Ђурица (Соко), Нен. Обрадовић, Ник. Обрадовић, Кончаревић (Борац).

СОКО: Црнћевић, С. Адамовић, Стојановић, Гушић, Тасовац, Ратковић, В. Тривуновић, Хрњез, Ерак, М. Тривуновић, М. Адамовић.

БОРАЦ: Нен. Обрадовић, Крнатић, Чутурило (Ковачевић), Радаковић, Стојановић, Покрајац, Ђурђев (Добрић), Жегарац, Кончаревић (Јокић), Ник. Обрадовић, Даутовић.

Резултатски преокрет је виђен на уткамици у Новој Гајдобри. Гости из Бачког Грачаца су били бољи ривал у првом полувремену када су стекли предност од два гола разлике. На почетку другог дела домаћин је кренуо жестоко ка голу гостију и успео да преокрене резултат.

Додуше последња два поготка су постигнута пред сам крај утакмице. Кључни моменат се догодио у 90. минуту када је Дангубић затресао противничку мрежу и донео значајне бодове свом тиму у борби за опстанак у лиги.

С. Јовин

Русин – Црвенка 2:1 (0:0)

РУСКИ КРСТУР: Игралиште Русина, гледалаца 600, судија: Боснић ( Бачка Паланка), стрелци: Вујовић у 55. и Кулић у 80. за Русин, а Јовановић у 90. за Црвенку. Жути картони: С. Тома ( Русин), а Божичић, Јовановић, Симић, Радмановић, Бабић, Бошковић, Ми. Керекеш, Јокић и Ј. Суботић ( Црвенка). Црвени картони: Ми. Керекеш у 58. Ма. Керекеш у 83. и Бабић у 90. м инуту (Црвенка).

РУСИН: Кронић 7, С. Тома 6, Холик 6, Ланчужанин 7, Павловић 6, Вујовић 8, Кулић 7, Марковић 7 ( од 75. Циврић -), Сајанковић 6 (од 91 А. Тома), Малацко 6 и Бранковић 7.

ЦРВЕНКА: Гостовић 7, Максимовић – (од 6. Ми. Керекеш 6), Ивић 7, Биожичић 6 (од 46. М. Суботић 7), Фаћол 6, Јовановић 7, Симић 6 (од 46. Ма. Керекеш 6), Радмановић 6, Бабић 6, Зелић 7 и Бошковић 6.

Дерби који је одлучивао ко ће у бараж за пласман у Војвођанску лигу привукао је огромну пажњу љубитеља фудбала и стадион у Руском Крстуру је био пун „као кошница“, а задовољнији су га напустили навијачи Русина, јер су њихови љубимци извојевали победу. А до ње су дошли све сабере заслужено. Једноставно били су стрпљивији, сачекали своје прилике и две искористили. У првом полувремену знатно боља Црвенка која је пропустила неколико сјајних прилика. Домаћи су у првом делу погодили пречку, да би потом највише пажње и недоумица изазвала одлука судије Боснића. Наиме, у 39. минуту фудбалери Црвенке су извели корнер, лопту набачену на даљу стативу главом захвата Божичић и послао у мрежу, али је судија Боснић показао да је фудбалер Црвенке направио фаул у нападу.

И друго полувреме фудбалери Црвенке су боље отворили. Бабић је у 47. минуту шутирао искоса са 7-8 метара, али је Кронић био на месту, а онда казна за све промашаје Црвенке. У 55. минуту Вујовић је прихватио лопту на двадесетак метара од гола Црвенке, понео је метар-два и онда веома прецизно послао у даљи угао Гостовића.

Након овог поготка увукла се нервоза у редове Црвенке, па је тако Милош Керекеш за пар минута зарадио два жута картона и у 58. минуту је морао у свлачионицу. Играча више фудбалери Русина су материјализовали у 80. минуту када се након покушаја Циврића лопта одбила до Кулића који је са дванестак метара послао у мрежу. Потом је уследио директан црвени картон Марку Керекешу и са два играча мање Јовановић у 90. минуту, након асистенција Бабића, успео је да смањи предност домаћина, да би неколико тренутака након тога и Бабић добио други жути картон, тако да је Црвенка поражена и десеткована сусрет окончала са три играча мање.

Ђ. Бојанић

Будућност – Полет 3:1 (2:1)

ПАРАГЕ: Игралиште Будућности, гледалаца 100, судија: Малбашић (Сомбор9, стрелци: Мустафовић у 1. Јанковић у 43. и Живић у 48. за Будућност, а Стојковић у 41. минуту за Полет.

БУДУЋНОСТ: Абаyић, Мустафовић, Ј. Баyанов, С. Јелић (Николић), Марић, Зелен (С. Баyанов), Петровић, Гајдобрански, Јанковић (Божин), Живић, Вукосав.

ПОЛЕТ: Крстић, Алексић, Дорословац, С. Станковић, Спасић (Стаменковић), Богдановић (Јовчић), Миленковић (Малиновић), Ж. Станковић, Стојковић, Цветковић (Микић), А. Стошић (М. Стошић).

После дуже паузе фудбалери Будућности су коначно добром игром и победом обрадовали своје верне навијаче. Већ у 1. минуту голом Мустафовића дошла је до предности. Како је утакмица одмицала ређале су се прилике на обе стране, да би у самом финишу првог полувремена гости из Каравукова преко Јована Стојковића стигли до изједначења.

Само два минута касније вођа навале домаћина Ђуро Јанковић поново је довео Паражане у вођство. На почетку другог дела капитен Живић увећао је предност своје екипе.

С. Јовин

Будућност – Хајдук (С) 1:1 (0:0)

ГЛОЖАН: Игралиште Будућност, гледалаца: 300, судија: М. Маркуш (Оyаци), стрелци: Дујаковић у 53. за Будућност, а Н. Ковачев у 81. минуту за Хајдук, жути картони: Панић (Будућност), Ердеи, Манчић (Хајдук), црвени картон: тренер М. Ђукић (Будућност) у 73. минуту.

БУДУЋНОСТ (Г): Л. Драгишић, Панић (Лончар), Немет (Семартонски), Ралевић, Докић, Жембери, Кућенич, Дујаковић (Попадић), Срнка, Адамек, Медић (Сарачевић).

ХАЈДУК (С): Д. Рашета, Борић, Пекес, Стојшић, Н. Ковачев, Лукић, Куцурски (Дамјановић), Ердеи, Ф. Ковачев, Бојчетић, Манчић.

Пропустили су прилику фудбалери гложанске Будућности да први нанесу пораз лидеру из Стапара. Имали су Гложанци теренску иницијативу, у већем делу утакмице, али морали су да помире се са поделом плена.

Ђ. Шт.

Будућност (М) – Борац (О) 0:0

МЛАДЕНОВО: Игралиште Будућности, гледалаца: 300, судија: Н, Јакић (Бач), жути картони: Р. Лугоња, А. Антонић, Н. Ковачевић, Кајтес, Лазаревић (Будућност), а Вранац, Радивојков, М. Козомора, , С. Козомора, представник клуба М. Вукојев (Борац).

БУДУЋНОСТ: Р. Лугоња, Марио Гајдобрански, Н. Бошњак (Л. Копања), А. Антонић, Н. Ковачевић, Н. Антонић (Мркаић), Зељко (Кајтес), Лазаревић, В. Поповић, Јурчевић, Д. Бајић (В. Пуђа).

БОРАЦ: М. Ђукић, Марковић, Миловац, Д. Ковачевић, Солдат, Вранац, Радивојков (С. Козомора), Јандрић, Гајић (Проле), М. Козомора, Бељин (Гламочанин).

Утакмица између старих општинских ривала завршен је најнепопуларнијим резултатом. А, малобројне биле су повољне прилике за постизање гола, у оба шеснаестерца.

Ђ. Шт.

ЧСК Пивара – Тврђава 6:0 (5:0)

ЧЕЛАРЕВО: Стадион ЧСК Пиваре, гледалаца: 300, судија: С. Митровић (Оџаци), стрелци: В. Митровић у 4. Глишић у 8. и у 40. Лакић у18. и у 35. и Мајсторовић у 46. минуту, жути картон: Андрић (Тврђава).

ЧСК ПИВАРА: Р. Рајшп, Сикирић, Павловић, Вулевић, Лакић (Малешевић), Кецман (Мајстроровић), Глишић, Милошевић (Јелечанин), Шовен (М. Стевановић), В. Митровић (Ловре), Д. Илеш.

ТВРЂАВА: Д. Медић, Бундало, М. КОвачевић, Цвијић, Андрић, Ћулибрк, Фамилић, А. Стевановић, Ступар, Ђенедија.

Покла туцета лопти нашло се у мрежи голмана гостију из Бача Дејана Медића, а Челаревљани су до убедљивог тријумфа стигли са пола гаса. У ствари, фудбалери домаћег тима у Бачанима нису имали достојног спортског ривала. У Тврђави помирили су се са судбином.

Ђ. Шт.

Кордун – Наша звезда 5:1 (1:0)

КЉАЈИЋЕВО: Игралиште Кордуна, гледалаца: 300, судија: Д. Митровић (Оxаци), стрелци: Карагаћа у 34. Продановић у 57. и Балаћ у 67. 71. и у 75. за Кордун, а Миланов у 77. минуту за Нашу звезду, жути картон: Мирков (Наша звезда).

КОРДУН: М. Мишчевић, Павловић, Вила, Ковачић (С. Мишчевић), Кршић (Продановић), Марко Чекелиш, Козлина (Балаћ), Чешновар, Л. Карас, Карагаћа (Секулић), М. Поповић.

НАША ЗВЕЗДА: Н. Остојић, Шимун, Мирков, Радојчић, Инђић, Ђокић, Хорватић, Миланов, Сантрач, Ивановић, М. МЛаденовић.

Одолевали су фудбалери силбашке Наше звезде пред налетима нападача Кордуна док им није понестало снаге. Све се преломило на средини другог полувремена, када су Кордунаши направили високу предност.

Ђ. Шт.

ЖАК – Липар 3:0 (0:0)

СОМБОР: Игралиште поред пруге, гледалаца 150. Судија: Иванишевић (Оџаци). Стрелци: Хосциеславски у 51 и 63. Опачић у 80. минуту (из пенала). Жути картони : Шарчански (ЖАК).

ЖАК: Козлина, Гргић, Дабић, Шимунов (Михаљев), Видовић, Шарчански, Гламочанин, Вулин (Опачић), Хосциеславски (Милековић), Стевановић (Штимац), Вујновић (Крстић).

ЛИПАР: Ковач, Честић, Трешњић, Кутлачић, Вуковић, Шеган, Вујовић, Г. Поповић, Ђоровић, С. Поповић, Јовановић

Фудбалери сомборских железничара су сигурном и ефикасном игром у другом полувремену сломили отпор Липарчана, и новим бподовима побегли из зоне клубова које се боре за опстанак. Пресудан детаљ је улазак у игру Дамира Опачића у наставку меча, који је асистирао код оба поготка Драгану Хосциеславском и сам са беле тачке савладао Ковача.

В. Јанковић

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here