Желе титулу првака

Фудбалери ОФК "Старог града" почели припреме

Извор: Недељне новине

БАЧКА ПАЛАНКА – Фудбалери ОФК „Стари град“ су 15. јула почели припреме за ново првенство МФЛ Бачка Паланка. На првом окупљању нашла су се 24 фудбалера на које тренер Лазар Козић рачуна у предстојећој сезони.


– Током протекле сезоне смо најављивали да ћемо се у наредном првенству укључити у борбу за освајање титуле првака и селидбу у вишу лигу, а то сада и потврђујемо. Желим да истакнем да је са првог тренинга изостало пет фудбалера који се тренутно налазе на одмору, а они ће се екипи прикључити након повратка кући. На првој прозивци била су и четворица новајлија. Велибор Ерак који је до скора био члан новогајдобранског „Сокола“, Немања Пајкановић, доскорашњи члан „Херцеговца“ из Гајдобре, Милан Париповић, који је донедавно наступао за „Крила Крајине“ и Данијел Ковачевић који је бранио боје „Војводине“ из Товаришева.

– У току су разговори са још три играча, а надам се да ће и они постати наши чланови. Ми не кријемо наше амбиције, учинићемо све да освојимо прво место и пласирамо се у Подручну лигу Сомбор. Мислим да нам је главни конкурент за освајање титуле првака, екипа „Славије“ из Пивница, затим „Тврђава“ из Бача, „Кривањ“ из Селенче и „Младост“ из Малог Бача.

– Старт сезоне заказан је за половину августа. Са првом екипом ће као тренер радити Лазар Козић, који је и током протекле сезоне водио ОФК „Стари град“. До старта новог првенства одиграћемо шест пријатељских утакмица, а већ су познати и противници. Прву пријатељску утакмицу одиграћемо са „Крилима Крајине“, затим са „Фрушкогорцем“ из Илока, „ЧСК Пиваром“ из Челарева. Договорили смо се са екипом „Борца“ из Обровца да почетком августа учествујемо на њиховом традиционално турниру, Меморијал „Богдан Петровић Браца“ – каже Димитрије Бјелош, председник ОФК „Старог града“.

У „Старом граду“ посебно истичу да ће им подршка и помоћ њихових верних навијача у наступајућој сезони бити изузетно потребна. Такође у ОФК „Стари град“ рачунају да ће им подршку у предстојећој сезони пружити и неки нови спонзори како би заједно са играчима и руководством клуба лакше остварили жељени циљ.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here