Највише медаља за кајакаше „Tarkett-a“

Мајски Куп Новог Сада - У конкуренцији 25 клубова и пријављених 295 такмичара, „Tarkett“ је освојио највећи број медаља, укупно 15, од чега 8 златних, 3 сребрне и 4 бронзане.

Традиционално, као и сваке године тако и ове, први викенд у мају месецу резервисан је за Мајски Куп Новог Сада. У недељу 07.05. на Новосадском Шодрошу кајак кану клуб „Tarkett“ узео је учешће на овом такмичењу. У конкуренцији 25 клубова и пријављених 295 такмичара, „Tarkett“ је освојио највећи број медаља, укупно 15, од чега 8 златних, 3 сребрне и 4 бронзане.


Најмлађи такмичари клуба, мини кајакаши, су постигли одличне резултате, освојили су укупно 4 медаље само у овој категорији. Златном медаљом окитио се Бељански Никола, веслајући у категорији дечака рођених 2013. године. До срербне медаље у категорији девојчица рођених 2014. године довеслала је Крановић Маша. Роквић Теодор је трећи прошао кроз циљ и освојио бронзану медаљу у фантастичној трци дечака рођених 2012. године. И у најстаријој категорији у мини кајаку, код девојчица рођених 2011. године Вјештица Вања је такође освојила бронзану медаљу.

Када је реч о пионирској категорији, овог пута медаље су освојене само у женској конкуренцији и то две бронзане медаље освојила је Икић Маја, обе у кајаку једноседу на дистанци од 200м и 1000м, док су у двоседу Капелан Лана и Стојисављевић Анђелија довеслале до златне медаље.

Две медаље освојене су у категорији кадета. Златну медаљу освојио је Бајилов Сергеј у фантастичној маратонској трци од 1000м, док је до сребрна довеслао четверац у саставу Вујичић Вук- Лажетић Вук- Ћурковић Михајло- Туцкешић Марко.

Као и на сваком такмичењу, и на овом јуниори су показали одличне резултате и спремност. На дистанци од 200м у кајаку једноседу до злата је довеслао Драгосављевић Страхиња док је у једноседу у маратону на 1500м такође златану медаљу освојио Вјештица Вељко. Страхиња и Вељко су веслали и двосед на 200м и окитили се сребрном медаљом.

Мушки четверац у саставу Вјештица Вељко- Јаковљевић Лука- Бајилов Сергеј- Драгосављевић Страхиња први је прошао линију циља, и себи обезбедио златну медаљу. У женској конкуренцији такође су постигнути одлични резултати. Парошки Андреа је у једноседу на 200м освојила златну медаљу, као и у двоседу са Кајтез Ањом на дистанци од 200м.

„Tarkett“ је на овом такмичењу био клуб са највише освојених медаља, и управо то је било довољно да се и у екипном пласману нађе на врху табеле. Треће место освојено је у пионирској категорији, док је у кадетској и јуниорској категорији „Tarkett“ био на самом врху табеле, односно први.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here