Укупно 17 медаља за ККК „Tarkett“

У Бачкој Паланци одржано је II коло Мини кајак лиге, Пионирске лиге и лиге Олимпијских нада

646
Извор: KKK Tarkett

БАЧКА ПАЛАНКА – У суботу 09.07. на Тиквари у Бачкој Паланци одржано је II коло Мини кајак лиге, Пионирске лиге и лиге Олимпијских нада. Кајак кану клуб „Tarkett“је освојио укупно 17 медаља, од чега 4 златне, 6 сребрних и 7 бронзаних.


Када говоримо о Мини кајак лиги, у којој се такмиче дечаци и девојчице од 8 до 12 година, говоримо о лиги у којој је освојено највише медаља. У конкуренцији дечака до 9 година, најуспешнији је био Бељански Никола који је освојио две златне медаље и то у мини кајаку једноседу на 1000м и у мини двоседу на 500м са Стевић Урошем.

У конкуренцији дечака до 10 година, истакао се Роквић Теодор, који је у мини једноседу на 1000м заузео прво место, док је у мини довседу са Радовановић Филипом дошао до сребрног одличја. И у мини четверцу посада „Tarkett“-а у саставу Суботић Лазар- Радоја Вукашин- Радовановић Филип- Маринковић Филип кроз циљ је прошао као другопласирани и окитио се сребрним одличјем.

У истом узрасту, али у конкуренцији девојчица, фанатастичан успех постигле су Станчевић Ања и Калајић Лана, које су освојиле медаље и у мини једноседу и у мини двоседу, у једноседу Ања је освојила сребрно одличје, а Лана броназано, док су заједно у мини двоседу кроз циљ прошле друге и освојиле сребрну медаљу. У конкуренцији дечака и девојчица до 11 година, освојене су три бронзане медаље, Новак Стефан и Стојаковић Лазар су у мини двоседу на 500м заузели треће место. И девојчице су се окитиле бронзаном медаљом у мини двоседу у постави Вјештица Вања- Иванковић Марија. Вјештица Вања и Иванковић Марија су са Стојадиновић Теодором и Ђилас Милком и у мини четверцу на 500м циљу линију прошле као трећепласиране, и освојиле још једну бронзану медаљу. У свеукупном пласману када је у питању мини кајак, такмичари „Tarkett“-а су освојили 1 место са освојених 183 бода, испред трећепласираног Дунава из Бездана (134,5 бода) и другопласиране Зорке из Шапца (158 бодова). Након II кола најмлађи такмичари „Tarkett“-a су задржали своју позицију на самом врху табеле.

У пионирској лиги освојене су две медаље, обе у дисциплини четвераца на 500м. Златну је освојила посада у саставу Икић Маја- Капелан Лана- Стојисављевић Анђелија- Рађеновић Сара, док је мушка постава у саставу Ћурковић Михајло- Туцкешић Марко- Суботић Марко- Вујичић Вук дошла до сребрног одличја. У свеукупном пласману, Таркетт је у пионирској лиги тренутно на трећем месту са укупно 123 бода, иза другопласиране „Зорке“ из Шапца са 142,5 бода и водећег „Дунава“ из Бездана са 165,5 бодова.

У лиги Олимпијских нада освојено је укупно 4 медаље, сребрна коју су освојили Бајилов Сергеј и Ћурковић Милош у дисциплини кајака двоседа на 500м у конкуренцији дечака 2006/2007 годиште. У истом годишту, али у женској конкуренцији, такође у двоседу Кајтез Ања и Радоја Јована освојиле су бронзану медаљу. Јаковљевић Лука је у једноседу на 500м у конкуренцији јуниора (2005 годиште) освојио бронзану медаљу, као и Парошки Андреа у истој дисциплини, али у конкуренцији јуниорки, такође је освојила броназну медаљу. Када говоримо о екипном пласману у овој лиги, тамичари Tarkett-а су на II колу заузели 3 место, међутим када се саберу бодови са првог и другог кола, када је у питању ова лига, још увек су на водећој позицији.

Већ следећи викенд „Tarkett“ путује у Шабац на III коло Мини кајак лиге, Пионирске лиге и лиге Олимпијских нада, па се надамо још већем броју медаља и задржавању водећих позиција на табелама свеукупног пласмана.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here