Феноменална Србија је у полуфиналу Мундобаскета!

"Орлови" пронашли лек за шут Литванаца

Фото: Starsport

Кошаркаши Србије победили су Литванију у полуфиналу Светског првенства 87:68 (24:25, 25:13, 24:17, 14:13). Ривал ће бити победник дуела Канада–Словенија.


Најбоље тимско издање Србије у најважнијој утакмици на Светском првенству.

После почетна четири узастопна поготка за три Литваније, наши играчи су изузетно агресивном одбраном на покушајима са дистнаце, дизањем руке на сваку шут, ометањем игре споља дошли до високе предности и потпуног заустављања ривала.

Литванци су на таласу тројки дошли до предности 16:10. Следе измене средином прве деонице у којима су играчи са клупе донели нову енергију и преокрет нашој екипи на старту наредног периода. Нарочито Филип Петрушев у серији поена. Интензитет у одбрани се појачао и на том таласу се надовезала прва петорка при повратку у терен.

Богдан Богдановић је тројком у последњем нападу Србије на шест секунди до краја донео 41:33 за „орлове“.

Литванија је зонском одбраном почела трећу деоницу, што је омело наше играче у првом нападу. Међутим, тројка Николе Јовића их је одвратила од те идеје. Затим његов презимењак Стефан са два узастопна погођена шута за три, користивши провоцирање чувара проласком испод блока.

Дошло се до „кобних“ плус 16, али није било као против Италије, већ је предност само расла. Литванци нису могли никако да се приближе и угрозе предност наше екипе.

Литванија је завршила шутом за три 9/28.

Феноменални Богдановић са 21 поеном, Милутинов који је успоставио ауторитет над Валанчјунасом и „икс-фактор“ Петрушев са 17 поена носили су наш тим у нападу. Не треба да се заборави ни допринос Стефана Јовића са 11 поена, три битне тројке, и пет асистенција.

Тадас Седекерскис је био први стрелац Литваније са 14 поена, Рокас Јакубаитис је завршио са 13 поена и девет асистенција, Игнас Браздеикис и Јонас Валанчјунас су постигли по 11 поена.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here