Николи Јокићу се због овога клања НБА лига

У српском окршају Јокић уз трипл-дабл бољи од Богдановића

Фото: Принтскрин (YouTube/Hi Lights)

Кошаркаши Денвер Нагетса учврстили су своју прву позицију на табели Запада пошто су у ноћи између 4. и 5. фебруара убедљиво савладали Атланта Хоуксе са 128:108, уз нову трипл-дабл партију српског центра Николе Јокића, од 14 поена, 18 скокова и 10 асистенција. 


Као и у већем делу сезоне, показало се да када је Никола на МВП нивоу проблема за тим из Колорадо нема. Тим који предводи Мајк Мелоун скоро да не зна за пораз када је расположен управо Јокић који и ове године бележи бројке на којима му се клања НБА лига.

За сада Никола у просеку бележи 25.0 поена, 11.1 скокова и 10.1 асистенцију. Уз то, Никола је уписао 94. трибл-дабл у каријери у регуларном делу сезоне, а уз шест из плеј-офа, их има укупно 100.

Јокић је везао три трипл-дабла у последња три меча, од тога 9 у последњих 11. Занимљиво је и то да је у 18 наврата, када је српски центар стигао до трипл-дабл учинк Денвер нити једном није изгубио.

Оно што је посебно одушевило љубитеље НБА јесте чињеница да Србин који игра на позицији центра тренутно води по броју остварених асистенција током актуелне сезоне. Наиме Јокић је после меча са Атлантом уписао своју 464 асистенцију и тако претекао Тре Јанга који је сакупио 463, и који није наступио у дуелу са Нагетсима.

Оно што привлачи посебну пажњу јесте и то да је једини центар који је доминирао лигом у додавањима био легендарни Вилт Чемберлен у сезони 1967/1968.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here