Победе за три селекције КК „Феникс“

Успешан викенд за Фениксе

Феникс је минулог викенда играо са три селекције. Млађи пионири 2010. годиште су гостовали у Црвенки код екипе КК „Ол Стар“. Ово је била утакмица која није одређивала пласман у даље такмичење.


Иако је екипа Феникса на ову утакмицу отпутовала доста ослабљена, јер због болести није путовало пет играча, то се није осетило на терену. Играчи су искористили шансу са мањом минутажом. Већ на почетку су заиграли веома добро на оба краја терена и створили су велику предност од 16:2. У другом делу су играчи Феникса наставили са добром игром па се разлика повећала на 27:8. И у наставку утакмице Феникс није попуштао, играли су веома добро, користили су све своје предности и повећали предност на 43:13. Тек у последњем периоду су се мало опустили, али су и овај период победили за укупан резултат и победу од 47:15.

Најмлађи играчи КК „Феникс“ 2013/14. годиште су играли у Новом Саду на минибаскет такмичењу. Они су играли против екипе КК „Стар“ из Новог Сада. Иако им је ово било прво путовање, добро су се снашли. Иако су противници били виши, Феникс је показао бољу технику и сналажљивост у овој утакмици. Већ на самом старту су повели са великих 10:2. У другом делу свом противнику нису дозволили да постигне кош, па је резултат гласио 21:2. У другом полувремену су мало испромашивали, али су наставили да играју добро у одбрани, па на крају заслужено победили са 29:5.

Пионири 2008. годиште су требали да дочекају екипу КК „Петровград“ из Зрењанина, али су они на дан утакмице предали овај меч. Резултат је регистрован као 20:0 за Феникс.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here