Светско сениорско првенство у Дуизбургу од 23. до 27. августа

Објављен званични календар кајакашких такмичења за 2023. годину

Дуња Станојев (Извор: Недељне новине)

Најзад је изашао у јавност званични календар кајакашких такмичења за ову годину када је у питању интернационална и домаћа сцена.


На домаћој сцени, календар није свеобухватан јер недостају поједина такмичења. Првенство Србије на 5.000 метара ће се одржати на бачкопаланачкој „Тиквари“ од 1. до 4. априла, а Куп Србије у Београду од 13. до 15. априла.

Традиционални „Мајски куп“ у Новом Саду ће се веслати 7. маја, а „Куп Паноније“  Апатину 17. маја. Традиционална регата „Трофеј Београда“ и прво коло Мини кајак лиге Србије ће се одржати у Београду 10. јуна. Домаћин екипног и појединачног првенства Србије за све категорије ће бити Београд од 14. до 17. септембра. Када је реч о интернационалној сцени, први од два Светска купа ће се одржати у Сегедину у Мађарској од 11. до 14. маја, а други две недеље касније у Познању у Пољској.

Европске игре у кајаку се веслају у Кракову у Пољској од 21. до 24. јуна, а Светско првенство за јуниоре и млађе сениоре у Ауронсу у Италији од 6. до 9. јула. Европско првенство за јуниоре и млађе сениоре ће се одржати у португалском Монтеморо Вељу од 27. до 30. јула. Централни догађај ове сезоне је свакако Светско сениорско првенство чији ће домаћин од 23. до 27. августа бити немачки Дуизбург, а традиционална регата „Олимпијске наде“ ће се веслати у Познању у Пољској од 15. до 17. септембра.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here