Поново формирана мушка сениорска селекција КК „Челарево“

Дуже време радило се на формирању првог тима

Фото: Getty images, KK Čelarevo

ЧЕЛАРЕВО – Дуго година уназад Кошаркашки клуб „Челарево“ није имао мушку сениорску кошаркашку екипу. Различити разлози су довели до тога – база деце која је тренирала кошарку, технички услови, недостатак средстава, одлазак деце у Бачку Паланку и Нови Сад на школовање. Последњи пут у формирању тима препрека је био корона вирус.


Дуже време радило се на формирању првог тима, мушке сениорске селекције и крајем 2023. године стекли су се услови за то. Идеја је била да се формира екипа коју ће чинити млађи момци, узраста 18-25 година и који ће махом бити из Челарева. У томе су успели и на првој „прозивци“ окупили 15 момака коју заједно тренирају од млађих категорија и што је најважније, сви су Челаревчани.

Са тренинзима се почело у јануару, а план је да се клуб такмичи у летњој лиги Кошаркашког савеза Војводине која почиње крајем априла и кроз њу избори пласман у 2. мушку регионалну лигу, популарног назива „2. српска“ у којој би се такмичили у наредном периоду.

Тренер првог тима је Златан Сантрач, који је тренирао момке и у млађим категоријама.

„За нас је веома значајно формирање првог тима. То су пре свега спортски разлози – када постоји први тим, деца школског узраста маштаће о томе да постану првотимци и наступају за свој клуб и своје место. На овај начин граде се карактер, тимски дух и локал-патриотизам. Ту су и социјални разлози – мушка сениорска екипа генерише већи број публике на трибинама, а нису занемарљиви ни финансијски разлози јер је клуб интересантнији за спонзорства и инвеститоре, а ту су и давања из буџета локалне самоуправе која нам сваке године изађе у сусрет“, наводи председник клуба Лука Лабус.

У клубу постоји и женска сениорска селекција која се такмичи у 1. женској регионалној лиги, пионири и пионирке се такмиче у новосадској ВИБА лиги, а најмлађи у минибаскет такмичењу.

У актуелном саставу управног одбора су:

1. Адвокат Лука Лабус – председник клуба
2. Мрђа Милкан
3. Милош Јеличић
4. Жељко Ракић
5. Милан Кесић

У актуелном саставу надзорног одбора су:

1. Др Марија Радошевић
2. Гордана Гаћеша
3. Милан Вулић

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here