Трипл-дабл Јокића за полувреме и Минесотин слом

Никола Јокић ће вероватно трећи пут бити проглашен за најкориснијег играча НБА лиге, што и јесте

Фото: Принтскрин/Инстаграм/jokicnikolaofficial

Биће и то гласање и већање, и вероватно ће Никола Јокић трећи пут бити проглашен за најкориснијег играча НБА лиге, што и јесте. Али, како игра нема ни потребе да се гласа, комотно момку из Сомбора колико ове ноћи могу да доделе МВП награду. Све је јасно. Никола Јокић се шали са чуварима, атлетским зверима, у НБА лиги.


Српски репрезентативац је опет забележио трип-дабл учинак. Ништа ново. Стандардан дан у канцеларији, помало досадан. Међутим, против Минесоте му је било довољно полувреме да три колоне испуни двоцифреним бројевима! А, приде се поштено није ни ознојио. Поигравао се Никола Јокић по повратку на паркет – пропустио први меч са Тимбервулвсима – играо дозирано и до одласка на одмор убио у појам противника – 146:112.

Кроз утакмице са Тимбервулвсима најбоље се види колико утицај српски центар има на игру Нагетса, пре свега у фази изградње напада. Денвер је глатко изгубио први меч, мучио се да постигне поене, погађао је преко руке, а са двоструким добитником МВП награде све је ишло као по лоју. Циркулисала је лопта у нападу, никаквих проблема са протоком није било и тим Мајка Мелоуна убацио је 79 поена до полувремена!

Минесотина одбрана била је разорена, а главни кривац је Никола Јокић. Велики одмор само што је стигао, а српски ас је имао 19 поена и по десет скокова и асистенција. До краја сусрета је благо подебљао бројке. По подвлачењу црте у статистичким колонама стајало је: 20 поена, 16 асистенција и 10 ухваћених лопти. Притом је добар део полувремена преседео на клупи.

Како год, још једном се потврдила она да Денвер не губи када Никола Јокић дође до трипл-дабла. Нагетси су уписали и 19. победу, а Србин је – ако дилема уопште постоји – подсетио све зашто је најбољи кошаркаш на свету.

Руди Гобер није се видео, био је тотално немоћан док је српски ас био у игри. За 19 минута све што је урадио јесте пет покупљених лопти испод обруча. Није поентирао. Доживела је Минесота резултатску катастрофу, ништа се није променило ни по Јокићевом изласку са терена. Увео је саиграче у прави ритам, а посебно распуцан био је Мајкл Портер. Тимбервулвсима је дао округло 30 поена, док им је Арон Гордон испоручио 24. поена, а и поена накупио се и Влатко Чанчар. Словенац је стао на 12 поена, шест скокова и три асистенције.

Код Минесоте су одскочили Ентони Едвардс и Лука Гарза. Обојица су убацили 19 поена и на терену провелики око двадесетак минута. Занимљиво, Никола Јокић је први пут од меча са Финиксом сакупио мање од 30 минута и само једном није остварио трипл-дабл на девет утакмица. У дуелу са Филаделфијом. Такође је стао уз раме Меџику Џонсону и Раселу Вестбруку, пошто је постао тек трећи играч у историји НБА лиге са 20 и више поена, 15 и више асистенција, односно 10 и више скокова за непуних 28 минута проведених у игри.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here