Трипл-дабл маестралног Јокића – Денвер на корак до финала Запада (ВИДЕО)

Још једна маестрална партија Џокера

(AP Photo/David Zalubowski)

Кошаркаши Денвера повели су са 3:2 у полуфиналној серији Западне конференције НБА лиге, пошто су рано јутрос на свом терену победили Финикс са 118:102.


Денвер је у завршници прве четвртине после закуцавања Џамала Мареја дошао до 15 поена предности (35:20), а затим је уследио преокрет гостију који крајем друге деонице стижу до вођства (48:47).

То је уједно било једино вођство Финикса на мечу, а Денвер је на велики одмор отишао са три поена предности – 52:49.

Седам минута игре у другом полувремену било је потребно Денверу да дође до плус 20 (77:57), а ту разлику тим из Колорада наставио је да увећава у наставку до максималних 24 поена предности.

Јокић је водио свој тим до победе са 10. трипл-даблом у плеј-офу. Он је забележио 29 поена (17 у трећој четвртини), 13 скокова и 12 асистенција, уз две блокаде и једну украдену лопту. Јокић се пре меча поздравио са власником Финикса Метом Ишбијем, након што га је у четвртом мечу одгурнуо у борби за лопту. Српски играч је затим кажњен са 25.000 долара.

Брус Браун је додао 25 поена у тријумфу Денвера, док су Мајкл Портер џуниор (осам скокова) и Мареј постигли по 19 поена.

Девин Букер је за госте уписао 28 поена и шест ухваћених лопти, Кевин Дурент је остварио дабл-дабл са 26 поена и 11 скокова, уз седам асистенција, а двоцифрени учинак је имао и Диандре Ејтон са 14 поена, уз девет скокова. Шести меч се игра у Финиксу у ноћи између четвртка и петка.

Филаделфија је повела са 3:2 у полуфиналу Источне конференције, пошто је на гостовању савладала Бостон са 115:103.

Гости су већи део меча провели у вођству, а у другом полувремену само су једном дозволили ривалу да дође до једноцифрене разлике.

До максималних плус 21 тим из Пенсилваније је дошао у последњој деоници, и без већих проблема је привео меч крају.

Филаделфија се тако налази на корак до финала Источне конференције, које је последњи пут играла 2001. године.

Најефикаснији у гостујућој екипи био је овосезонски МВП Џоел Ембид са 33 поена (21 поен у првом полувремену), уз седам скокова, Тајрис Мекси је постигао 30 поена, уз седам ухваћених лопти, док су Џејмсу Хардену два скока недостајала за трипл-дабл (17 поена, 10 асистенција и осам скокова).

У екипи Бостона бољи од осталих је био Џејсон Тејтум са 36 поена и 10 скокова, Џејлин Браун је додао 24 поена, док је Маркус Смарт постигао 14 поена.

Наредни меч се игра у Филаделфији у ноћи четвртак на петак.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here