За америчке новинаре, Јокић је опет МВП

Још од Лерија Бирда никоме у НБА лиги није пошло за руком да три године узастопно буде проглашен МВП играчем сезоне

Фото: Принтскрин (Инстаграм/jokicnikolaofficial)

Статистика Николе Јокића и ове сезоне непогрешиво прича своју причу. А њу веома добро читају амерички новинари који су дали своје гласове у овосезонској трци за МВП звање.


Још од Лерија Бирда никоме у НБА лиги није пошло за руком да три године узастопно буде проглашен МВП играчем сезоне. Па ни Меџику Џонсону, Мајклу Џордану и Леброну Џејмсу. А Никола Јокић је све ближе томе.

А ево шта каже ЕСПН како су то гласали новинари.

Никола Јокић је добио 913 гласова, иза њега су остали Јанис Адетокумбо, Џоел Ембид, Џејсон Тејтум, Лука Дончић, Џа Морант…

У просеку Јокић ове сезоне по утакмици има трипл-дабл учинак – убацује 23.7 поена уз 11.5 скокова и 10.1 асистенцију. У свом тиму је најбољи, а његов тим је први на Западу. У ноћи између среде и четвртка, у победи против Даласа Јокић је уписао 21. трипл-дабл сезоне.

Статистика каже да је Денвер уписао 25 узасатопних победа када Јокић забележи трипл-даб што је највећи низ победа у историји НБА лиге. Јокић је престигао Меџика Џонсона који је ту серију имао од 1984. до 1987. Јокић већ само ове сезоне има 21. трип-дабл.

Уз то на претходних 20 утакмица, Никола је на 14 имао трип-дабл. Он је тек други играч који је успео да на 20 утакмица има 14 трип-даблова чиме се придружио Раселу Вестбруку.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here