Завршили сезону без пораза

Кошаркашки клуб "Феникс"

Извор: КК Феникс

Претходне недеље сва пажња у КК „Феникс“ била је усмерена на генерацију 2011. која је играла две последње утакмице у лиги.


После победе кући против КК „Спартак“, уследило је гостовање у Суботици. Утакмица која је могла да поквари савршену сезону за ову генерацију. Од самог почетка се играло веома тврдо и агресивно. Кошеви су се постизали тешко и у таквој игри ни једна екипа није успевала да стекне предност па је овај део завршен резултатом 9:9.

У другом периоду се играло још чвршће, нарочито Феникс није дозвољавао противнику да постиже поене па су стекли предност од 16:13. После великог одмора Феникс успева да крунише своју добру игру у одбрани и са брзим нападима успева да повећа предност на великих 36:23.

У последњем периоду Феникс контролише резултат, не дозвољава ни у једном моменту домаћинима да угрозе предност Феникса. Сигурном игром чак и повећавају предност и побеђују са 50:31, чиме су осигурали прво место у такмичењу Кошаркашког савеза Војводине.

Овој генерацији је остала још једна устакмица у Новом Бечеју против екипе КК „Јединство“. Домаћини су у овом мечу мало боље почели, од самог старта су имали минималну предност. Ову четвртину су завршили са вођством од 8:12. У другом делу је Феникс заиграо за нијансу боље и веома брзо је успео да изједначи резултат па до краја овог дела ниједна екипа није успевала да стекне предност, овај период је завршен резултатом 23:23.

По обичају најбољи период за Феникс је трећа четвртина у којој, ако је резултат неизвестан, ломе противника и стварају предност. Тако је било и овог пута. Феникс одличном одбраном ломи противника и стиче предност од десет поена 37:26. У последњем периоду иако млади играју веома искусно чувају предност и побеђују са 49:37.

Завршавају још једну годину без пораза у такмичарским утакмицама и сасвим заслужено показују да су тренутно најбоља екипа на просторима Војводине.

Проглашени су и најбољи играчи у такмичењу Стефан Бјелобрк и тренер Бранислав Жарковић. Овај успех су постигли: Филип Николашевић, Видак Савић, Петар Шарчев, Алексеј Родић, Стефан Бјелобрк, Огњен Пухача, Владимир Вулић, Мила Копања, Лазар Томић, Андреј Тир, Василије Вукоје, Лука Чивчић, Никола Јакшић, Реља Пецељ, Александар Пермосер.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here