Одиграна пријатељска утакмица између домаће Паноније и руске екипе Нижњи Новгород

Међународна пријатељска утакмица одиграна у Спортској хали "Тиквара"

501
Извор: ОК Панонија

БАЧКА ПАЛАНКА: У четвртак 23. децембра, у спортској хали Тиквара, у Бачкој Паланци одржана је пријатељска, међународна, утакмица између домаће Паноније и руске екипе Нижњи Новгород.


Пре почетка утакмице, председник клуба Стеван Николајевић, уручио је захвалнице председнику општине Бачка Паланка Браниславу Шушници и Дарку Божовићу, ВД директору Комуналпројекта.

Након доделе признања, интониране су химне Русије и Србије, чије су заставе носиле најмлађе одбојкашице Паноније.

Такође, пригодне поклоне добиле су руске одбојкашице од домаћих играчица.

Одбојкашка утакмица била је веома занимљива и пуна преокрета. Паланчанке су повеле 2:0, уследио је обрт, када су гошће изједначиле и у 5. сету, победиле. Свакако да резултат није био у првом плану. Одушевљење атмосфером и игром за време и после утакмице, нису крили ни гости, као и домаћини.

Руске одбојкашице учествују на новогодишњем међународном турниру у Новом Саду који се одржава од 24. до 26. децембра у организацији ОСВ.

„Захваљујем се екипи Нижњи Новгород што су за кратко време боравка у Србији, издвојили време и дошли у Бачку Паланку. Хвала др Ненаду Османкачу и председнику ОСВ Петру Богуновићу, што су се ангажовали, да до ове утакмице уопште и дође. Такође хвала преводиоцу Бојану Поњевићу, што је издвојио време и помогао нам да се лакше споразумемо. Веома су нам значајна, међународна искуства, поготово са руским школама, које су веома познате и цењене у одбојкашком свету. Нижњи Новгород у својој одбојкашкој школи има око 700 полазника и веома су добро организовани. На утакмице путују, чак 6000-7000 км. Имају и своју професионалну екипу АСК која се такмичи у руској суперлиги. Веома су заинтересовани да са нама наставе сарадњу. За нас Србе су рекли да смо светски шампиони у гостопримству“, кажу из ОК „Панонија“.

Одбојкашице Паноније настављају са радом пуном паром. Оне од 24. до 26. децембра такође учествују на новогодишњем турниру у Новом Саду и то по први пут са предпиониркама и млађим кадеткињама..

Сениорке ће у недељу 26. децембра одиграти последње коло 1-Б Банка Поштанска штедионица лиге. Други део првенства почиње крајем јануара.

„Традиционално учествујемо на новогодишњем турниру у Новом Саду, где наше најмлађе одбојкашице стичу играчка искуства. Од следеће сезоне, Панонија покреће нову такмичарску категорију, предпионирке, а ово је управо први корак ка томе. Што се тиче сениорске екипе, играмо једну од најтежих сезона. Охрабрује млада екипа, на челу са Дарком Филипашем, која игра потпуно равноправно са свим екипама у 1.Б лиги.“

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here