Панонке победиле у напетом дербију

Сјајна утакмица у пет сетова

Најмлађе одбојкашице Паноније бодре са трибина

У Спортској хали Тиквара у Бачкој Паланци, у суботу 25. фебруара, одигран је дерби између Паноније и Штранд Волеја у оквиру петнаестог кола друге лиге Север. Дерби је апсолутно оправдао очекивања. Виђена је сјајна утакмица у пет сетова, а на крају радовале домаће одбојкашице. Атмосфера на трибинама је била сјајна, а за то су биле задужене најмлађе одбојкашице Паноније, које тренирају у клубу.


„Честитао бих мојим играчицама на победи, а екипи Штранда и колеги Тешићу на сјајној утакмици и фер плеј игри. Мислим да нам је ово најтежа утакмица од почетка сезоне, која нас је оставила у трци за улазак у виши ранг. Екипа Штранда је јако квалитетан противник, комплетан на свим позицијама, екипа са најбољим нападом кроз средину. Против таквог противника успели смо у доброј мери да зауставимо тај напад кроз средину“, прича тренер Дарко Филипаш.

„Мандић је неколико пута када је то било преломно зауставила њихов напад кроз средину, Киртић је одиграла јако добро на сервису, одбрани и блоку. Мајкић је одиграла без грешке, јако сигурно и мирно, како у пријему тако и у одбрани. Смиљанић је својим сервисима направила разлику у резултату. Убавић је одиграла стандардно добро и још једном је показала своју храброст и квалитет, са два ас сервиса је решила трећи сет. Колбас је сјајно предводила екипу, правила је огромне проблеме противнику када је сервирала, неколико пута се одбранила од напада кроз средину и оно што је најважније, правила је прави избор у одабиру нападача када је било битно. У петом сету када нико то није очекивао проигравала је Ђурковић која је сјајно решавале лопте у нападу и то се испоставило као сјајно решење. Ђурковић је одиграла најбољу утакмицу од када сам ја тренер, дочекала је својих пет минута у нападу и то максимално искористила. Захвалио бих се нашим најмлађим члановима који су дошли да нас бодре. Било је уживање играти пред њима“, закључио је тренер Дарко Филипаш.

Панонија следеће недеље гостује у Вршцу, истоименој екипи.

Састав: Бадањац, Колбас, Мајкић-капитен, Ћулибрк, Ђурковић, Малешевић, Киртић, Мандић, Убавић, Смиљанић, Перишић.

Панонија 2 – Младост Бачки Петровац 2:3

Млада екипа Паноније 2 је и овог викенда одиграла пет сетова. За разлику од прошлог, где су биле успешније од екипе СК Волеј, овог пута искуснија екипа Младости је победила.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here