Marija Žižić iz Bačke Palanke niže medalje u dečijem fitnesu

Marija je prvakinja Vojvodine, šampionka Srbije i Top 5 na Svetskom prvenstvu u dečijem fitnesu

1192

Marija Žižić iz Bačke Palanke niže medalje u dečijem fitnesu, a već je proslavila naš grad i državu sa nekoliko veoma zapaženih uspeha i medalja na pokrajinskom, državnom i svetskom nivou.


Kao takmičarka kluba BBFSU „Top forma“ iz Šimanovaca“ u 2020. godini pobedila je i osvojila zlatne medalje na takmičenjima „Top Forma Kup“, Državno prvenstvo – Kup „Srbija Open“ i na Kupu Vojvodine, i srebrnu medalju na takmičenju Kup grada Beograda, te postala šampionka države u dečijem fitnesu, u kategoriji do 7 godina. Ovim uspesima i rezultatima plasirala se na Svetsko prvenstvo na kom je, prošlog vikenda, osvojila četvrto mesto i uvrštila se među TOP 5 na svetskoj sceni.

– Svetsko prvenstvo je održano za vikend 23-25. oktobra 2020. u Čačku u organizaciji Saveza Srbije za bodi bilding, fitnes, bodi fitnes i aerobik, a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta i Grada Čačka. Prvenstvo je održano u Sportskoj sali Ustanove Zračak, za mlađe kategorije uzrasta od 7 do 15 godina, a nastupilo je 200 takmičara iz 11 zemalja. Nažalost, zbog pandemije Covid19 i pogoršanja zdravstvene situacije u čitavom svetu, 14 zemalja otkazalo je učešće na ovom najvišem takmičenju u dečijem fitnesu. No, zahvaljujući odličnoj organizaciji takmičenje je proteklo u najboljem redu i svi učesnici su otišli prezadovoljni i prepuni pozitivnih utisaka. – ističe Goran Ivanović, predsednik SSBBFBFA.

[rev_slider alias=“belotehna-nova“][/rev_slider]

 

Na Svetskom prvenstvo u fitnesu za mlađe kategorije ostvaren je istorijski uspeh naše Reprezentacije osvojivši 4 medalje, a Reprezentacije Republike Srbije je zauzela ekipno 3. mesto. Marija Žižić iz Bačke Palanke osvojila je četvrto mesto i plasirala se među TOP 5 na svetskoj sceni. Trener joj je Maja Radosavljević, master bodi bildinga i fitnes metoda, trener kluba „TOP GYM“, Fitnes kluba „Top forma“ i trener reprezentacije Srbije. Marija takođe trenira gimnastiku u Bačkoj Palanci, gde sa njom radi Bogdo Polić Zuma. Za Marijin uspeh zaslužni su i: Dunja Radosavljević i Sara Đurić (vežbe za poziranje – posing routine), Miroslav Bata Radosavljević (logistika), Ljiljana Ćumura (kondicioni treninzi i podrška) i još mnogi drugi.

– Ja ću kao trener reći da sam prepoznala njen talenat na prvom treningu i da ću ga negovati. Već smo počeli sa pripremama za novu sezonu i očekujemo još bolje uspehe u narednoj godini. – dodala je za kraj Maja Radosavljević, trener reprezentacije Srbije.


Pogledaj: „Bap racing team“ ispunio očekivanja

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here