Гимнастичарке огрнуте медаљама

Марија Жижић и Милица Грубор из Бачке Паланке оствариле запажен наступ и врхунске резултате на покрајинском, државном и светском такмичењу у гимнастици и дечијем фитнесу

436
Извор: Недељне новине

Ова година, са правом можемо рећи, била је веома успешна за бачкопаланачке гимнастичарке. Марија Жижић (8 година) и Милица Грубор (12 година) из Бачке Паланке наступале су на свим важним спортским догађајима, од локалних такмичења до покрајинског, државног и светског првенства и постигле врхунске резултате.


Већ неколико година тренирају гимнастику и дечији фитнес. У Бачкој Паланци
тренер гимнастике им је Богдо Полић Зума, а наступају за Клуб ритмичке гимнастике [rstr_skip]„Top Gym“[/rstr_skip] и Спортски клуб „Топ форма“ из Шимановаца, где им је главни ментор и тренер Маја Ђукић Радосављевић, а помоћни тренер Срђан Никчевић. И Марија и Милица су чланице Савеза Србије за бодибилдинг, фитнес, бодифитнес и аеробик, као и чланице репрезентације Србије.

Марија Жижић је прошлогодишња првакиња Војводине и Србије у категорији до 7 година, док је на светском првенству освојила изузетно четврто место. Ове године је међу много јачом конкуренцијом уврштена међу светских ТОП 10, заузевши осмо место у категорији до 8 година. Милица Грубор је овогодишња првакиња Србије у категорији до 12 година, а на светском првенству је, као и њена клубска другарица, уврштена међу светских ТОП 10.

Током 2021. године и Марија и Милица су наступале на бројним такмичењима, међу којима су: Фигура Сомбор Опен, Куп Србија Опен 2021, Куп Војводине Нови Сад,
[rstr_skip]„IFBB WORLD CHILDREN CHAMPIONSHIPS“[/rstr_skip], Топ форма куп Шимановци, Ахилеј Београд Опен, Трофеј Београда, Првенство Србије и завршно такмичење „[rstr_skip]Kids fitnes[/rstr_skip] Новогодишњи фестивал – Буди активан“ Шимановци.

Са сваког наведеног такмичења наше бачкопаланчанке су се вратиле са пехарима и медаљама, углавном златним, али било је и сребрних и бронзаних. Колико су ове две девојчице изузетне показују и њихове друге активности и ангажовања. Марија похађа други разред Основне школе „Десанка Максимовић“, код учитељице Слободанке Ђилас. Одличан је ђак. Уз гимнастику тренира још и реални аикидо. Милица Грубор похађа шести разред Основне школе „Вук Караџић“. Разредни старешина јој је Милан Бељански. Одличан је ђак, воли да се дружи и једва чека припреме са Клубом и репрезентацијом.

Милица такође иде у Музичку школу и свира флауту. Почетком следеће године, тачније од 9-15. јануара 2022. Марија и Милица ће учествовати на спортским припремама репрезентације Србије у гимнастици и дечијем фитнесу и започети рад на новим елементима за предстојећа такмичења, како би оствариле што бољи пласман и квалификовале се за наредно светско првенство.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here