Младежићева тринаеста

На Европском сениорском првенству у каратеу

Фото: Karate akademija "Bushido"

Најбоља српска каратисткиња у извођењу ката, Бојана Младежић, бранила је боје наше земље на Европском првенству које је од 22. до 26. марта одржано у шпанској Гвадалахари.


У конкуренцији ката било је 29 такмичарки, а Младежићева је у првом кругу била у групи са Никол Тарнер из Велике Британије, Кјаром Манса из Белгије, Хелветија Тијали из Француске, затим Мартином Арсовском из Северне Македоније, Молдавком Еленом Беретовскаја и Диларом Бозан из Турске.

Наша репрезентативка је одлично одрадила кате и као трећепласирана се изборила за други круг. У другом кругу су противнице Младежићеве биле репрезентативке Грчке, Чешке, Мађарске и Црне Горе. Иако је имала добар наступ, Бојана Младежић није успела да се квалификује у трећи круг па је учешће на Европском првенству завршила на тринаестој позицији.

На међународном карате турниру у Аранђеловцу, одржаном прошле суботе, учествовала је и бачкопаланачка Карате академија „Бушидо“ са три такмичара –Нађом Валашек, Дуњом Ступар и Александром Бошковим. Такмичари „Бушида“ су били врло запажени с обзиром да су освојили пет медаља. Најуспешнија је била Дуња Ступар којој су припале две златне медаље, једна у сениорској, а друга у јуниорској конкуренцији.

Два одличја бронзаног сјаја је освојио и Александар Бошков, у сениорској и јуниорској конкуренцији.

– На овом турниру је у категорији извођења ката наступила и наша млада такмичарка Нађа Валашек и у веома јакој конкуренцији је успела да освоји треће место и бронзану медаљу. Наши такмичари су у Аранђеловцу показали одличну форму и можемо да будемо задовољни њиховим наступима.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here