Најуспешнија ОШ „Свети Сава“

На општинском школском такмичењу у шаху

Извор: Недељне новине

БАЧКА ПАЛАНКА – Савез за школски спорт Општине Бачка Паланка је у уторак (28.02.) успешно организовао општинско школско такмичење у шаху за децу основношколског узраста.


У првом разреду код девојчица је победила Лена Дујловић из ОШ „Браћа Новаков“ из Силбаша испред Лие Аише Буква. У конкуренцији дечака је најбољи био Тадеј Широка (ОШ „Свети Сава“), испред Луке Бељанског и Марка Јарића. Милица Радановић (ОШ „Десанка Максимовић“) је најуспешнија била код других разреда испред Соње Бељански и Сене Солдат.

У конкуренцији дечака је победио Борис Бајић из ОШ„Свети Сава“, а на друго и треће место су се пласирали Богдан Јовић и Лука Петровић. Код девојчица из трећег разреда је победила Емилија Пејак из ОШ „Браћа Новаков“ из Силбаша, а најуспешнији код дечака је био Никола Кнежевић (ОШ „Свети Сава“) испред Марка Петровића и Вука Чучковића. Александра Јовић, ученица ОШ „Свети Сава“, је тријумфовала у узрасту четвртог разреда, испред Тијане Голубов и Сташе Стоисављевић, а најуспешнији код дечака је био Филип Сувара (ОШ „Свети Сава“) испред Душана Бојанића и Братислава Челика.

У конкуренцији девојчица из петог разреда прво место је освојила Николина Убавин (ОШ „Свети Сава“), Милица Тркуља је била друга, а Тијана Ушјак трећа. Код дечака је тријумфоваоТеодор Роквић (ОШ „Десанка Максимовић“) испред Вида Карановића и Уроша Зељковића. Милица Ковач, ученица ОШ „Вук Караџић“, је била најуспешнија код шестих разреда испред Светлане Челик, а у конкуренцији дечака је прво место освојио Лука Томановић (ОШ „Десанка Максимовић“), Вукашин Велемир је био други, док је Милан Шаин заузео треће место. Милица Ђорђевић (ОШ „Свети Сава“) је била најбоља у конкуренцији седмог разреда, испред Наташе Буквић и Маше Говедарица.

Код дечака је тријумфовао Филип Борвељ из ОШ „Вук Караџић“, Лазар Михаљевић је био други, а Урош Лаћарак трећи. Вукашин Ивановић из ОШ „Вук Караџић“ је био најуспешнији у осмом разреду испред Алексе Остојића и Немање Николића. У екипној конкуренцији је сасвим заслужено најуспешнија била ОШ „Свети Сава“, друго место је освојила ОШ „Браћа Новаков“ из Силбаша, а трећепласирана ОШ „Десанка Максимовић“.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here