Новак је поново краљ Аустралије

Убедљиво је победио Циципаса за 22. гренд слем

432
Фото: Printscreen

Новак Ђоковић је неприкосновени краљ Мелбурна! Кад год изађе на „Род Лејвер“ Арену у борбу за трофеј српски тенисер једноставно не може да изгуби, па је наставио да влада Аустралијан опеном – 10 трофеја у 10 финала.


Стефанос Циципас је у овом тренутку једини био кадар да му се супростави јер игра свој најбољи тенис, међутим, Грк ће морати још мало да сачека на свој први Гренд слем. Играо је Новак као да све време није имао повреду задње ложе, менталном снагом је пребрисао сву голготу коју су му Аустралијанци приредили прошле године депортацијом и у спектакуларном финалу уверљиво је савладао Циципаса – 3:0 (6:3, 7:6, 7:6).

У мечу где победник осваја све, Ђоковић је стигао до 10. тријумфа на Аустралијан опену, до 22. Гренд слем титуле у 33. финалу, по чему се изједначио са Рафаелом Надалом, до 93. титуле у каријери (четврти иза Лендла, Федерера и Конорса), до нових 2.975.000 долара зараде (укупно 167,5 милиона долара у каријери) и коначно до повратка на прво место на АТП листи јер од данас ( има 6.970 поена. Новак је неуништив.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here