Одиграно општинско првенство у стоном тенису

Из Савеза за школски спорт Општине Бачка Паланка

Извор: Недељне новине

У среду, 5. октобра, у стонотениској сали у Челареву, одиграно је општинско првенство у стоном тенису за ученике основних и средњих школа. Наступиле су четири основне и три средње школе.


Код девојчица из основних школа очекивано су најуспешније биле ученице ОШ „Здравко Челар“ Хана Балаж, Слађана Кнежевић, Андреа Шулц и Ања Ступар. У екипној конкуренцији су сасвим очекивано победиле ученице челаревске ОШ „Здравко Челар“.

Код дечака је победник био Павле Петржљан из ОШ „Здравко Челар“, друго место је припало Луки Тордаију из бачкопаланачке ОШ „Вук Караџић“, док је треће место припало ученику ОШ „Десанка Максимовић“ Луки Циндрићу. Четврти је био Јаков Зорић из „Десанке Максимовић“.

У екипној конкуренцији је тријумфовала ОШ „Здравко Челар“. Код средњих школа у конкуренцији девојака је победила Тамара Фабри из ССШ „Др Радивој Увалић“, друго место је освојила Дуња Вуцеља из исте школе, а трећа је била Вања Вуцеља из Гимназије „20. октобар“, док је четвртопласирана била Милица Антуновић, ученица ССШ „Др Радивој Увалић“. У конкуренцији девојака екипно је била најбоља Средња стручна школа „Др Радивој Увалић“.

Прва два места у конкуренцији ученика средњих школа су припала Страхињи Фабрију и Петру Рађеновићу из ТШ „9.мај“, треће место освојио је Радош Радош из Гимназије „20. октобар“, а четврти је био Лука Томановић из ССШ „Др Радивој Увалић“. У мушкој конкуренцији је екипно најбоља била Техничка школа „9. мај“. Освајачи првих места у појединачној и екипној конкуренцији су изборили пласман на Окружно такмичење које се одржава у Новом Саду 25. октобра.


Друго место за Сару Јарчевић

За викенд, 8. и 9. октобра одиграни су мечеви у оквиру Друге женске и мушке лиге. Одигран је и традициионални јесењи турнир у Новом Саду, на коме су наступили млади стонотенисери бачкопаланачке „Тикваре“. У сусрету четвртог првенственог кола Друге лиге Север, стонотенисери „Тикваре“ су забележили победу на гостовању у Зрењанину. Наша екипа за коју су играли Елез, Дембицки и Рајић, савладала је у Зрењанину, домаћи „Банат 2“ са 4:1. Две победе за „Тиквару“ извојевао је Дембицки, а по једну Рајић и Елез. Дубл Елез, Рајић је поражен.

У наредној првенственој рунди, „Тиквара“ ће као домаћин одиграти меч са „Змајевом“, Утакмица ће бити одиграна током следећег викенда. Стонотенисерке „Чалерева“ чланице Друге лиге Север, доживеле су пораз у четвртом првенственом колу. Њих је на гостовању у Бачкој Тополи, савладао домаћи „ТСЦ“, резултатом 4:1. Наредног викенда оне ће као домаћин одмерити снагу са екипом „Војводина 2011.“.

Минулог викенда, мини – кадети „Тикваре“ узели су учешће на традиционалном јесењем турниру који је одржан у Новом Саду. На овом такмичењу наступило је преко 200 стонотенисера и стонотенисерки а међу њима и млади такмичари СТК „Тиквара“, Од представника „Тикваре“ најбољи резултат остварила је Сара Јарчевић, која је заузела друго место.

Њена клупска другарица Милица Радановић пласирала се међу осам најбољих. На турниру који је одржан у СПЦ „Војводина“ (СПЕНС), наступила су и двојица младих стонотенисера „Тикваре“ -Јаков Зорић и ДушанТошић. Њих двојица, на крају турнира били су се међу осам најбољих такмичара.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here