Из активности Савета за родну равноправност

Чланови Савета за родну равноправност посетили карате клубове “Тиквара”, “Кизами” и “Бушидо”, клуб борилачких спортова “Динамик” и рвачки клуб “Бачка”

ФОТО: Недељне Новине

Приступ каратеу, рвању или било ком борилачком спорту може бити различит. То су вештине борења или самоодбране, спорт, начин живота, рекреација, начин постизања задовољавајуће телесне грађе, начин усвајања одређене дисциплине преко потребне у решавању животних проблема.


Данас их вежбају људи широм света без обзира на старост и пол. Ови спортови нису и вероватно никад неће постати толико комерцијализовани као спортови са лоптом. Њихови вежбачи нису у трци за спортском славом и не зарађују као фудбалери или тенисери, али њихов број није мали и све је већи, а њихова посвећеност расте с
годинама њихове старости.

Зашто је то тако? – Врло је једноставан одговор: физички, ментални и социјални развој, развој моторичких способности, побољшање концентрације, развој самопоштовања и поштовања, развој дисциплине, подстицај физичке вежбе, развијање осећања постигнућа, приврженост, самоодбрана…

Управо зато су чланови Савета за родну равноправност посетили карате клубове “Тиквара”, “Кизами” и “Бушидо”, клуб борилачких спортова “Динамик” и рвачки клуб “Бачка” и помогли њихов рад са великим бројем девојчица и дечака.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here