Одличан жреб за Ђоковића

Турнир почиње у понедељак, а титулу брани Рафаел Надал

224
Фото: РТС

Новак Ђоковић у првом колу Аустралијан опена састаће се са Робертом Карбаљесом Баеном.


Ђоковић ће се у другој рунди састати са бољим из дуела Боливијца Делијена и квалификанта, а први носилац на путу му је Григор Димитров, који почиње од Аслана Карацева. У том делу жреба је и Ласло Ђере, који у првој рунди игра са квалификантом.

Новак је у четвртфиналу избегао и Медведева и Оже-Алијасима и Фрица, а добио је Рубљова, мада је веома могуће да се ту нађу Ник Кирјос или Холгер Руне. Данцу је Филип Крајиновић супарник у првој рунди.

Каспер Руд пројектовани је Новаков противник у полуфиналу, Норвежанину у четвртфиналу иде Фриц, а у том делу жреба су и Давидович Фокина, Беретини, Зверев… Ту се налази и Миомир Кецмановић, који у првој рунди игра са квалификантом, затим са победником дуела Џанг – Шелтон, док би у потенцијалној трећој рунди за ривала имао Фрица.

Надал има изузетно тежак посао од старта, пошто игра са Џеком Дрејпером, леворуким Британцем који је у налету, ево сада је добио и Хачанова у Аделејду. Друга рунда Рафи доноси Накашиму или Мекдоналда, а први носилац на путу није нарочито тежак – Јошихито Нишиока.

Осмина финала Хачанов или Тијафо, који га је савладао у Њујорку, а потенцијално четвртфинале може да буде реприза прошлогодишњег финала – Данил Медведев. Рус креће од Ђирона и у свом делу жреба има Корду, Шаповалова и Хуркача. Душан Лајовић на старту игра баш са Шаповаловом.

Цео жреб погледајте ОВДЕ.

Надалов пројектовани ривал у полуфиналу јесте Стефанос Циципас, који почиње од Квентина Алиса, од носилаца су му на путу Ван де Зандсхулп и Синер или Музети, док четвртфинале доноси окршај са Феликсом, који на свом путу има Камерона Норија. У том делу жреба је и Борна Ћорић, који на старту игра са Јиржијем Лехечком.

Турнир почиње у понедељак, а титулу брани Рафаел Надал, који је прошле године победио Данила Медведева са 3-2 у сетовима.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here