Одржан „Меморијал професора доктора Николе Пејића“ у Деспотову

За све љубитеље коња и касачких трка

237
Извор: РТВ

У недељу (17.7.) у Деспотову је одржан традиционални „Меморијал професора доктора Николе Пејића“ у касачким тркама у којем је учествовало преко 80 грла.


Организатори су припремили чак 7 трка за све љубитеље коња и овог спорта. Посећеност је била доста велика за спорт којем све више опада популарност. Око 2.000 људи јуче је посетило Деспотово.

У главној трци, која и носи назив саме манифестације тријумфовало је грло Sarah Vaighan  А.Т. из Змајева, којом је управљао Скендеровић Бранко.

„Трка је била у складу са нашим очекивањима. Знали смо да је кобила у доброј форми. Преузела је вођство на старту. Добро време, добар старт, добар циљ“, истакао је један од власника Вишњић Станислав.

Извор: РТВ

Наградни фонд такмичења износио је 450.000 динара, а за све победнике обезбеђени су и пехари. У свакој трци, 4 првопласирана грла зарадила су новчану награду.

У трци „Сећање на Богдана Влаовића“, једног од оснивача ове манифестације, победило је грло Армани Б. из Доњег Таванкута са касачем Хорватски Антуном.

„Армани је један јако добар коњ, Антун добар возач. Сјајно су се уклопили. Ово је друга победа у овој сезони, а имамо и једно друго место. Сад следи пауза. Армани је и прошле године победио у Деспотову“, истакао је власник Бенчић Златко.

У преосталих 5 трка славили су Чегар из Србобрана (Топалов Александар), Yomtovani из Лесковца (Мукић Бранислав), Express Lady из Бачке Паланке (Кеченовић Борис), Тагора из Чачка (Катанић Дејан) и Весна из Доњих Ливадица (Ђорђевић Новица).

„Одазвали су сe сви такмичари. Изузетно лепо време, стаза је била идеална и све је добро прошло. Такмичари су задовољни. Велики одзив публике, нисам очекивао да се публика враћа овом спорту. Сви воле да дођу у Деспотово јер знају да их чека одлична стаза“, закључио је организатор Борислав Попин.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here