Огњен Стојановић освојио друго место

Триатлонац из Челарева учествовао на трци на Филипинима

Извор: Недељне новине

Наш најбољи триатлонац Огњен Стојановић учествовао је током викенда (25. и 26.03.) на „Ironman 70,3“ трци на Филипинима и освојио друго место са укупним временом од 3.52,28 сати.


Биле су то уједно и квалификације за Светско првенство у триатлону које ће се одржати августа ове године у Лахтију у Финској. Стојановије трку завршио као другопласирани у вожњи бицикла и пливању, а у трчању је био најбржи. Међутим, то је било довољно само за друго место у укупном пласману у мушкој конкуренцији.

– Упркос томе што сам изгубио сва три бидона са енергијом и водом до петнаестог километра на веома лошем делу пута, успео сам да се психички и физички адаптирам на новонасталу ситуацију и извучем трку у екстремно топлим условима, каже Огњен Стојановић и додаје:

– Такмичио сам се на Филипинима 2011. године и знам да су услови веома тешки. Зато сам уназад неколико дана тренирао на острву Давао како бих се аклиматизовао. Прво место је освојио Португалац Фелипе Азеведо, док је бронзу освојио Туан Чун Чанг, триатлонац са Тајвана.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here