Огњен Стојановић задовољан пласманом

На „The Championship“ Челенџ трци у триатлону у Шаморину, Огњен Стојановић заузео једанаесто место

Прошле недеље је триатлонац Огњен Стојановић из Челарева, који се тренутно такмичи за новосадски „Триоги рејсинг тим“ учествовао је на „The championship“ Челенџ трци у Шаморину где је остварио пласман на једанаесто место са укупним временом 3.38,10 сати.


У питању је незванично Светско првенство Челенџ фемили бренда за чије учешће је потребан пласман у Топ 6 на Челенџ трци претходне сезоне.

„Све у свему, задовољан сам пласманом, трком и пре свега побољшањем на бициклистичкој деоници“, каже Огњен Стојановић и додаје „Да нисам направио једну грешку на бициклистичкој стази остварио бих пласман у Топ 10, али шта је ту је. Једанаестим местом од 26 такмичара, од којих се поједини налазе у Топ 10,Топ 20 или Топ 30 на свету успео сам да покажем да се мој ниво полако приближава светској класи. Иначе, после ове трке сам први пут ушао у Топ 100 и сада сам 93. на светској ранг листи и циљ ми је да наставим да се пењем на листи“.

Поново је Стојановић најбољи био у пливању где је остварио пети најбољи резултат у мушкој конкуренцији са временом 22,19 минута. Нешто лошији је био у трчању (осмо место), док је у вожњи бицикла био тек тринаести. Иначе, прво место је на овој трци освојио Француз Матис Маржирије, други је био Аустралијанац Арон Ројл, а бронзани Немац Фредерик Функ, док је у женској конкуренцији победила Индија Ли из Велике Британије испред Немице Каролин Пол и Саре Перез Сала из Шпаније на трећем месту.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here