Задовољавајући резултат

Триатлонац Огњен Стојановић на Светском првенству у Финској

Извор: Недељне новине

Триатлонац Огњен Стојановић је 26. августа учествовао на „Ironman 70,3“ Светском првенству у Лахтију у Финској где је у конкуренцији педесетак професионалних такмичара заузео деветнаесто место са укупним временом 3.43,43 сата.


– То је резултат са којим морам бити задовољан из простог разлога што сам прошле године на „Ironman 70,3“ Светском првенству у Сент Џорџу био тридесет трећи, каже српски триатлонац и додаје да је евидентан напредак ове сезоне.

– Временски услови су били добри, мада је температура била мало свежија, али није било хладно. Прво је било пливање где сам стартовао на понтону. Кренуо сам лепо у својој линији и успео сам да на крају завршим на тринаестом месту, практично сам био у водећој групи од деветнаест такмичара. Бициклистички део је одлучивао шта ће се дешавати у циљу.

– Стаза је имала 750 метара вертикалног успона, тако да је била средње захтевна. Међутим, била је брза, јер није била техничка стаза. За време бициклистичке вожње је падала блага киша, па је асфалт био мокар. Осећао сам се добро после старта и без проблема сам пратио водећу групу, али сам био исувише опрезан када је у питању заобилажење и позиционирање. Та додатна опрезност ме је коштала доброг позиционирања, па сам око 55-60 километара испред себе изгубио прикључак, али након 5-6минута самипак успео да се спојим са водећом групом. Последњих 25-30 километара су ми били рутински.

О последњем сегменту (трчање) Стојановић каже: – У трчању сам завршио на петнаестом месту, а укупно сам кроз циљ прошао двадесети. Међутим, с обзиром да је Чилеанац дисквалификован на крају сам завршио на деветнаестом месту. Морам признати да је било још резерве у ногама и да осећам грижу савестишто нисам „напао“ бољи резултат. Све у свему, увек се може наћи простора за бољи перформанс на детаљима, јер је триатлон све само не савршен спорт у смислу егзекуције.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here