Отворено шаховско првенство града

Од 26. децембра ове до 5. јануара 2024. у Бачкој Паланци

173
Фото: Pexels

БАЧКА ПАЛАНКА – Шах клуб „Бачка Паланка“ и ове године организује Отворено првенство града које ће се играти од 26. децембра ове до 5. јануара 2024. године у клупским просторијама.


Турнир се једино неће играти 31. децембра и 1. јануара, а осталим данима такмичење почиње у 18 сати. Право играња имају сви заинтересовани играчи без обзира на титулу или узраст. Играће се девет кола по швајцарском систему паровања са темпом игре од по 90 минута по играчу за целу партију плус бонификација од 30 секунди за сваки одиграни потез.

Организатор ШК „Бачка Паланка“ је обезбедио пет новчаних награда (прва награда је 10.000 динара), неколико робних награда, три награде за најуспешније омладинце и једну за најбољег сениора.

– Позивамо све заинтересоване играче да се пријаве, али и љубитеље древне игре да испрате турнир током десетак дана трајања. До 17. децембра су се већ пријавила 23 играча, каже Борис Тепић, секретар ШК „Бачка Паланка“. Уписнина за учешће на турниру износи 1.000 динара за сениоре и 500 динара за омладинце. Отворено првенство града ће бити рејтинговано код ФИДЕ.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here