Rezultati i tabela nakon 7. kola

U četvrtak (28.10.) na programu je treće duplo kolo

222

BAČKA PALANKA: Odigrano je sedmo kolo Druge šahovske lige, grupa Vojvodina. Ostala su još samo četiri kola, a već se nazire ko će da ispadne iz lige. Što se tiče vrha, sve je rešeno. Može se čestitati Bati Ćosiću iz Opova. To će biti novi prvoligaš iz Vojvodine.


Rezultati 7. kola:

  1. KRALJICA PTT – Petrovaradin SENTA 4 : 2
  2. MLADOST N. Pazova – BATA ĆOSIĆ Opovo 3 : 3
  3. BAČKA Pačir – CAR UROŠ Jazak 3½ : 2½
  4. KRAJINA Krajišnik – BAČKA PALANKA 3½ : 2½
  5. VOJVODINA N. Sad – SOMBORSKI ŠK 2½ : 3½
  6. POLET Rastina – MLADENOVO 3 : 3

Kraljica je preslišala Sentu i praktično otplivala u gornji deo tabele. Mladost Nova Pazova je sa salonskim remijem praktično čestitala Bati Ćosiću na tituli. Bačka Pačir je odigrala pravi meč protiv Car Uroša i uspela da pobedi tesnim rezultom. Krajina se trgla, pobedili su domaćina i odskočili sa dna tabele. Vojvodina je izgubila od Somborskog ŠK u surovom i teškom meču koji je posle skoro pet sati završen. Polet Rastina je iščupala važan bod Mladenovu i stvorila sebi šansu za opstanak.

Rezultati nakon 7. kola: Bata Ćosić 19, Mladost i Bačka Pačir po 14, Kraljica PTT 11, Somborski ŠK 10, Vojvodina, Car Uroš i Mladenovo imaju po 9, Krajina 6, Polet i Bačka Palanka po 4 i Senta 3.

Biće do kraja velika borba između poslednja četiri tima, mada ni ekipe sa devet poena još nisu sigurne. U četvrtak (28.10.) na programu je treće duplo kolo i treba očekivati još vreliju atmosferu.

Parovi koji igraju u 8. kolu:

  1. SENTA – MLADENOVO
  2. SOMBORSKI ŠK – POLET Rastina
  3. BAČKA PALANKA – VOJVODINA N. Sad
  4. CAR UROŠ Jazak – KRAJINA Krajišnik
  5. BATA ĆOSIĆ Opovo – BAČKA Pačir
  6. KRALJICA PTT Petrovaradin – MLADOST N. Pazova

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here