Успешна година

Рукометни радники Лазар Мишков из Бачке Паланке

Извор: Недељне новине

Иза рукометног радника и ЕХФ делегата рукомета на песку Лазара Мишкова је, ипак, успешна рукометна година иако овог лета у Бачкој Паланци није одигран турнир рукомета на песку из више разлога. Један од главних разлога је тајшто је календар такмичења ЕХФ био пребукиран.


– Велика је експанзија рукомета на песку у Европи и овог лета је одиграно пуно великих такмичења под покровитељством ЕХФ, од ЕП за млађе категорије и сениоре, Купа шампиона, преко Светског првенства, до Универзитетских и Светских игара, каже Лазар Мишков и наставља:

– Јако пуно се издешавало ове године у мало термина. Конкретно, за рукомет на песку у Србији остану три месеца, јун, јул и август, и у том временском периоду се није могао убацити ниједан турнир у Бачкој Паланци или Новом Саду. Због тога је на Комисији за рукомет на песку РСВ и РСС донета одлука да Бачка Паланка и Нови Сад остану без турнира у 2023. години.

План за наредну годину постоји, с обзиром да је нова сезона рукомета на песку за 2024, годину почела 1. децембра. Већ сам добио номинацију да 26. децембра учествујем на турниру у Амстердаму у хали, то је специфично за Холандију да се турнири рукомета на песку одигравају у затвореном.

Лазар Мишков је члан такмичарске комисије РСС за велики рукомет и трећу годину у низу је координатор Купа Војводине.

– Ове сезоне смо завршницу Купа Војводине имали у Српској Црњи, јер је наш циљ промоција рукомета у мањим срединама. То се и овај пут показало као пун погодак, закључује Лазар Мишков из Бачке Паланке.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here