Село се развија

Месна заједница "Нова Гајдобра" на крају године

Извор: Недељне новине

НОВА ГАЈДОБРА – Председник Савета МЗ Нова Гајдобра, Младен Лучић, за „Недељне новине“ анализирао је све проблеме и урађено у овој години.


Средином јула ове године је Нову Гајдобру, као и сва остала села у нашој општини, захватило велико суперћелијско невреме које је оставило трајне последице. Страдали су стамбени објекти и инфраструктура, а уништено је или оштећено око 1.500 дрвећа. То је немерљива штета, а у МЗ Нова Гајдобра кажу да ће почетком следеће године кренути у процес опоравка зеленила садњом нових садница. Штета на стамбеним објектима и инфраструктури је поприлично санирана, али ипак има и добрих ствари које су се десиле у 2023. години.

– Ову годину би оценио као успешну по питању развоја села, каже Младен Лучић, председник Савета МЗ Нова Гајдобра. – Извесно је да ћемо до краја ове године у грађевинском смислу завршити нови објекат Месне канцеларије, а у следећој години остаје да се уради партерно уређење приступних стаза и паркинг простора, али и опремање самог објекта намештајем и техником.

– Сматрамо да ће наредне године објекат бити комплетиран. У овој последњој фази издвојено је нешто више од 17,9 милиона динара и послове је добила београдска фирма „Премијус“. Нова Гајдобра ће комплетним завршетком радова добити објекат за понос. Ове јесени је напокон решен проблем Еко чесме, а радове на реконструкцији и поправци постојеће Еко чесме изводио је ЈКП „Комуналпројект“.

– Еко чесма је враћена у функцију, а надамо се да ће је грађани чувати будући да је у њој осетљива сензорска опрема. Ако је не буду чували, нећемо је ни имати. Морам овде да се дотакнем проблема који је годинама актуелан у селу, а то су вандали. Аплицираћемо према Општини за одређена средства за видео надзор. Нису то мала средства, а имамо и великих проблема који се морају решавати са ограниченим средствима.

Иако су средства којима располаже Месна заједница, додаје Лучић, стварно минорна, није се одустало од редовних активности попут поделе школског прибора ђацима и поделе новогодишњих пакетића.

– То пре свега радимо захваљујући првенствено донаторима који помажу Општину. Морамо рећи да се у наше село досељавају и Руси и Кинези, па имамо и повећан број ђака у основној школи. То је за наше мало село од итекако великог значаја, јер је Нова Гајдобра постала пожељнија за живот. Школа је санирана после јулског невремена и сада је наш центар града уређен. Када се све сабере, година на измаку се ипак може оценити као успешна.

Када су у питању планови за следећу годину, МЗ Нова Гајдобра ће се усредсредити на партерно уређење новог објекта Месне канцеларије, пресвлачење новим слојем асфалта делова улица Маршала Тита и Жарка Зрењанина и да се уреди прилаз и фасада на Српској православној цркви Светог Василија Острошког.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here