Bačka ima tri srca junačka

1042

Zvezda se prosula u vojvođanskoj ravnici! Ono što nisu uradili igrači Čukaričkog, jesu hrabri učenici Zvezdana Miloševića koji su propustili šansu da na obe plećke obore lidera Superlige – 2:2.

Sve što ne bi smeli da čine u predstojećem duelu sa Kelnom fudbaleri Crvene zvezde su radili u Bačkoj Palanci. Odustvo lakše povređenog golmana Milana Borjana uništilo je harmoniju defanzivnog reda ekipe Vladana Milojevića što su savršeno „napipali“ igrači Bačke predvođeni pokretljivim Makarićem Lukom Lukovićem.

Bačka je postigla gol i imala još tri odlične šanse da iskažnjava latentno prepotentne crveno-bele. Domaći tim je bio agresivan u sredini, vrlo pokretljiv u napadu, ne želevši da ustukne pred evropskom reputacijom tima sa Marakane. Trenutak kada Makarić  presingom „davi“ Le Taleka i Savića bio je jasan signal da će Zvezdi biti potrebno mnogo više od lagane šetnje do tri boda.

Promašivao je Makarić, Luković igra kao u transu, ali te dve snažne komponente u igri Bačke nisu bile dovoljne učenicima Vladana Milojevića da se probude po hladnom zimskom danu. Veliku grešku Stojkovića Kahrimana, tačnije lošu komunikaciju, kaznio je Mićić tako što im je iščačkao loptu, a zatim je Đorić savršenim lobom prebacio Le Taleka i Anđelkovića na gol liniji 1:0 (26. minut).

Daleko od toga da Crvena zvezda nije pretila. Ponovo se Vladan Milojević odlučio za formacijom sa trojicom štopera, želeći da preko bokova razbije agresivnu postavu Bačke. Nije vredelo! Ono što su nisu radili igrači jeste golman Bačke – Lučić. Odlično je zaustavio udarce Pešića, Gobeljića i Srnića, davajući ostatku postave impuls samopouzdanja.

Vrlo otvoren meč zaokružen je šansama Pešića, dok se prvi strelac crveno-belih Ričmond Boaći dobrano mučio. Raspoložen da pravi razliku u špilu štihova Vladana Milojevića bio je Mičel Donald. Holanađanin je dubinskim loptama pokušavao da poveže zakrpi velike rupe između Zvezdinih linija. Na kraju prvog poluvremena Bačka je imala prednost.

Nemajući kud Vladan Milojević je već na poluvremenu posegao za Branko Jovičićem i Milanom Rodićem, vratio standardnu formaciju želevši da ponovi poduhvat sa Banovog Brda. Nije bilo šampionnskog sjaja, ali je Ričmond Boaći iskoristio prvu priliku, pošto se najbolje snašao posle karambola u petercu domaćina. Odmah posle toga Boaći je divno pronašao Srnića, ali je Zvezdino krilo proširilo kolekciju ovojesenjih promašenih zicera. Odlično je u toj situaciji mladi golman reagovao.

Bio je to uvod u uzbudljiv finiš. Zvezdine stihijske napade kaznili su domaći kontrom koju  je posle dve odbrane Kahrimana u pogodak pretvorio Makarić. Visila je Zvezda kao bižuterija na tankom koncu. Međutim, sudija Popović koji ovog popodneva odlazi u penziju je duel Pešića i Varge okarekterisao kao penal.

Dovoljno da Zvezda izbegne poraz. Pobeda je ostala na prečki posle šuta Nenada Milijaša.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here