Почеле пријаве кандидата за програм Моја прва плата

Програм се спроводи код послодаваца у приватном или јавном сектору.

Фото: Национална служба за запошљавање

Пријављивање кандидата за програм Владе Србије „Моја прва плата“ почело је данас и трајаће до 6. децембра.


Циљ Програма је да се подстакне оспособљавање младих за рад као и запошљавање младих и пружи подршка привреди у решавању проблема са недостатком кадрова.

Термини:

13. новембар – 6. децембар 2023. – Пријава кандидата на позиције
7. децембар – 22. децембар 2023. – Повезивање кандидата са послодавцима из приватног сектора и јавног сектора
23. децембар – 29. децембар 2023. – Објава коначне листе послодаваца са бројем изабраних кандидата на одобреним позицијам
1. јануар – 19. јануар 2024. – Закључивање уговора измеду Националне службе за запошљавање, послодавца и изабраног кандидата и почетак оспособљавања незапосленог

Послодавци који су заинтересовани за учешће у Програму су завршили пријављивање и понудили конкретне радне позиције на којима ће се млади оспособљавати за самосталан рад по утврђеном програму који одобрава Национална служба за запошљавање, уз ментора који врши надзор и пружа подршку.

Програм се спроводи код послодаваца у приватном или јавном сектору. Младима средњег образовања, који буду примљени, обезбеђена је месечна новчана накнада у износу од 28.000 динара, док за оне високог образовања накнада износи 34.000,00 динара.

Оспособљавање за рад траје девет месеци.

Пријављивање кандидата врши се електронским путем на веб порталу mojaprvaplata.gov.rs. Кандидат попуњава образац радне биографије кроз пријаву на веб портал и прилаже скенирану диплому о стеченој квалификацији.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here