Предлог за разгледнице – Јавна чесма у центру Бачке Паланке

Хммм?!

Предлог бр. 21

Покушали смо јавну површину (са слике) која се налази у најужем центру Бачке Паланке да дефинишемо и да пробамо да јој пронађемо намену. После дуже анализе закључили смо да се на фотографији највероватније налази јавна чесма. 

Затим смо покушали да нађемо најпрецизнију дефиницију јавне чесме и наишли смо на следећи текст: „Јавне чесме представљају бесплатан и приступачан извор воде за пиће, што је нарочито важно током летњих месеци када су расхлађивање и унос течности од највећег значаја у превенцији сунчанице и топлотног удара. Коришћењем воде са јавних чесми смањује се, такође, употреба флаширане воде, а тако и пластике која загађује животну околину.

Иако се ова дефиниција тешко може повезати са фотографијом били смо одлучни да се ипак ради о јавној чесми. Јавне чесме су обично у ингеренцији локалних власти, па смо мишљења да би локална власт у наредном периоду требала да се позабави уређењем и ове локације.

Ову фотографију нам је проследио један од наших верних пратилаца за Конкурс за израду најреалистичнијих разгледница Бачке Паланке. Конкурс је отворен од 17.10.2023. до 17.11.2023. године, а своје предлоге аутентичних приказа Бачке Паланке можете проследити на мејл [email protected]

Редакција БАП ВЕСТИ је одлучила да отвори овај конкурс са идејом да надлежнима укаже на локације у општини Бачка Паланка које заслужују активности локалне власти у виду адаптација, реконструкција, текућег одржавања … а све у нади да ће они који су и задужени и плаћени да се баве овим активностима, то и да почну.

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here