Ако нађете неки од ових старих телефона, можете зарадити огромне паре

Не само да они подсећају на прошла времена, него неки од њих могу да вредити и читаво богатство.

ФОТО: Canva

Иако данас улазимо у свет све напредније технологије, често имамо носталгију за старим телефонима. Не само да они подсећају на прошла времена, него неки од њих могу да вредити и читаво богатство.


Поједини стари мобилни би данас могли да вас изненаде својом тржишном вредношћу, они не представљају само део технолошке историје, већ и занимљиву инвестицију за колекционаре и љубитеље технологије.

Nokia 7280

2G 7280 “lipstick” је модел мобилног телефона који нуди Nokia. Часопис Фортуне уврстио га је међу најбоље производе 2004. године. Његов дизајн препознао је жири на додели награда за дизајн производа иФ 2005. године. Овај телефон је врло популаран међу колекционарима, а цена му је око 190 евра на eBay-у.

Motorola International 3200

Motorola International 3200 био је први преносни дигитални мобилни, лансиран 1992. године. Овај телефон се може продати на еБаyу за између 70 и 200 евра.

Фото: Youtube printscreen / BrickCellphones

Motorola MicroTAC 9800X

Motorola Razr2

Motorola Razr2 један је из низа Моторола телефона на преклоп и један је из серије у линији 4LTR. На eBay-у је овај телефон доступан за између 100 и 200 евра.

iPhone3G

Овај паметни телефон компаније Apple друга је генерација iPhone-а. Наследник је iPhone-а EDGE и претходник iPhone-а 3GS. Представљен је 9. јуна 2008. на WWDC 2008 у Сан Франциску. Овај телефон, нов у кутији, може се продати на eBay-у у износу од готово 1.000 евра.

Фото: Youtube printscreen / 91Tech

iPhone2G

Мобилни познат и као iPhone EDGE, паметни је телефон из истоимене породице Apple Inc, тачније то је био први модел који је припадао овој породици паметних телефона. Овај телефон је доступан на eBay-у за између 300 и 1.000 евра, у зависности од стања (ако је нов, с оригиналним паковањем).

Motorola DunaTAC

8000X DunaTAC је линија мобилних телефона коју је производила Motorola, Inc. од 1983. до 1994. године. За овај телефон можете издвојити од неколико стотина до чак неколико хиљада еура, у зависности од стања.

Mobira Cityman 900

Mobira Cityman 900 издала је Nokia-Mobira 1987. Био је то један од првих преносних телефона. У зависнсоти од стања телефона, могу се постићи цене од неколико хиљада евра.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here