Baka Ljubica ima 102 godine i radi sve paorske poslove

2687

Iako ima 102 godine, baka Ljubica Stokić ne pije nikakve lekove, odlično vidi i radi sve kućne poslove. Kako kaže, održao je rad, vedar duh i ljubav prema ukućanima i komšijama.


Ljubica Stojković, iz Vrdnika jedna je od najstarijih, ako ne i najstarija žena u okruženju. Sa svojih 102 godine ona se seća samo lepih trenutaka, savetujući da je za dug život važno vredno raditi i živeti u miru i slozi sa porodicom. Kako tvrdi, a prenosi RTV, ona je svoj život jako dobro živela. Nije se svađala s ukućanima, radili su zajedno. Kad je došlo vreme, suprug joj je preminuo. Nakon muževljeve smrti posvetila se deci koju je lepo učila da budu čista, uredna i vredna.

Od rane mladosti radila sav seljački posao

Čak ni duboka starost nije sprečila Ljubicu da veze, čita novine i radi kućne poslove. Najveća radost su joj, kako ističe, njene kćerke i šestoro unučadi, 11 praunučića i jedno čukununuče. Njena kćerka Stanka Drpić objašnjava da je Ljubica od rane mladosti radila sav seljački posao, išla na pijacu i njivu, napominjući da njena majka u poznim godinama ne upotrebljava nikakve lekove.

[wonderplugin_slider id=179]

 

Komšije za baka Ljubicu imaju samo reči hvale

Od svoje rane mladosti baka Ljubica Stojković živi u Vrdniku, a komšije koje je svakodnevno posećuju za nju imaju samo reči hvale. Radmila Davidović priča da je njena komšinica jako puno radila seljačke poslove, sve u kući, mesila, kuvala, dočekivala, ispraćala. Za komšije i porodicu je uvek imala samo lepe reči. Ona nikome nije nikad kazala nesto ružno, nije se ni sa kim svađala, naglašava komšinica Milica Sekulić Stokić.

Žali se jedino na slabiji sluh

Mada godine govore svoje, ova vesela starica ne pije nikakve lekove. Žali se jedino na slabiji sluh. Međutim, to je ne sprečava da se sa svima našali ili ispriča i sve ljude dobre volje ugosti u svome domu.

[wonderplugin_slider id=177]

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here