Летећим таксијем до посла

Планови Велике Британије до 2030. године

Фото: Getty images

Захваљујући посебним батеријама надлежни у острвској земљи верују да ће се прво возило винути у ваздух већ за две године.


Небом изнад Велике Британије за две године могао би да крстари први летећи такси, док би до 2030. број ових возила био далеко већи и рутински би се користили, најављује британско Министарство транспорта, а преноси „Индипендент”.

„Усвајањем напредне технологије у наредних шест година и ширењем мреже летећих таксија могли бисмо да подстакнемо економију земље за чак 45 милијарди фунти”, саопштили су званичници поменутог министарства.

Планови који су недавно представљени Британцима, а до скора су били у домену научне фантастике, моћи ће да се реализују захваљујући употреби посебне врсте батерија које ће изменити начине транспорта које смо до сада познавали, саопштио је министар ваздухопловства и технологије Ентони Браун.

Замишљено је да летећа возила која би путници користили за такси превоз буду беспилотна, да имају могућност да полећу вертикално, али и да лете ван простора који се може визуелно пратити. У сврху реализације овог необичног подухвата које најављује Браун истичући да би Велика Британија била пионир у њему, нарочито би се користили мали аеродроми.

Замисао о летећем таксију обрадовала је Британце, многи већ себе замишљају како се у овим специјалним возилима лете до посла или на неко друго одредиште, мада скептици сматрају да ће од ње до реализације протећи много више од шест година, јер пратећа технологија тешко може да буде подршка храбро замишљеном плану.

Идеја Министарства транспорта острвске земље је и да се надограђује употреба технологије дронова које, на пример, припадници полиције користе за борбу против непримереног понашања, али и криминала.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here