Vakciniši se i uzmi milion dolara, Ohajo uvodi lutriju

Država nudi i nagradu za mlađe od 18 godina

190
Foto: Canva

Guverner američke države najavio je nagradnu igru za sve koji prime barem jednu dozu vakcine, svake srede jedna osoba dobija milion dolara.


Uzmi vakcinu i pobedi, tako bi mogla da se zove lutrija koju je guverner Majk Devajn objavio na Tviteru.

 

On je objavio da će od 26. maja svi koji se budu vakcinisali u toj državi biti kandidati da osvoje milion dolara, a dobitnici će se objavljivati svake srede do kraja juna.

Ukupno je predviđeno da se na taj način podeli pet miliona dolara, a novac će se obezbediti iz fonda za otklanjanje posledica pandemije.

Izvlačenje organizuje Lutrija Ohaja, a podaci se dobijaju preko zdravstvenog sistema u kombinaciji sa biračkim spiskovima, s tim da građani mogu i sami da se prijave ukoliko nisu ni na jednoj ni na drugoj listi iz nekog razloga.

Uslov je da su stariji od 18, da žive u Ohaju i da su se vakcinisali barem jedanput pre izvlačenja.

„Možda će neko reći, ovaj Devajn je lud, lutrija je bacanje para. Ali jedino bacanje para je pandemija i to u trenutku kada imamo vakcine“, napisao je guverner na Tviteru.

Jedan tviteraš je primetio da je šansa da dobijete na klasičnoj lutriji u Ohaju jedan prema 175 miliona i to ako uplatite dva dolara, dok je ovde šansa jedan prema sedam miliona i lutrija je besplatna.

Država nudi i nagradu za mlađe od 18 godina, ali umesto milion dolara oni mogu da osvoje plaćenu školarinu za četiri godine studija na nekom od državnih univerziteta u Ohaju.


Pogledaj: Prvi put u istoriji: Rover na Marsu napravio kiseonik

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here