Четвртина глобалне популације користила Фејсбук сваког дана у децембру

Акције матичне компаније Мета порасле су за више од 15 одсто

Фото: Canva

Број људи који свакодневно користи друштвену мрежу Фејсбук порастао је на просечно две милијарде у децембру, што чини четвртину светске популације.


У децембру је број корисника на Фејсбуку дневно порастао за четири одсто у односу на годину дана раније, укључујући кориснике у Европи, САД и Канади, преноси Би-Би-Си (BBC).

Компанија Мета, у чијем је власништву Фејсбук, Инстаграм и Ватсап је рекла да је број људи активних у свим њеним апликацијама сваког дана порастао за пет одсто у односу на претходну годину.

Акције матичне компаније Мета порасле су за више од 15 одсто, а раст већи од очекиваног помогао је да се покрену нови планови у вези са компанијом, која је била под притиском како њени трошкови расту, оцењује ББЦ.

„2022. је била изазовна година, али мислим да смо је завршили добрим напретком“, оценио је шеф компаније Марк Закерберг, и 2023. годину прогласио „годином ефикасности.“

Компанија Мета је прошле године узбунила инвеститоре када је објавила први пад броја дневних корисника Фејсбука у својој историји и померила фокус на прављење виртуелне стварности, која је позната по имену метаверзум.

У децембру лане, компанија је саопштила да је приход износио 32,2 милијарде долара, што је пад од четири одсто у односу на претходну годину.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here