Facebook Messenger коначно исправио иритантан проблем и обрадовао кориснике

Компанија Мета, власник друштвене мреже Фацебоок, најавила је да је унапредила дељење фотографија преко апликације Messenger у HD квалитету.

Компанија Мета, власник друштвене мреже Фацебоок, најавила је да је унапредила дељење фотографија преко апликације Messenger у HD квалитету – преноси b92.


Facebook је још 2017. увео слање фотографија у 4К резолуцији (4.096 са 4.096 пиксела по инчу), али представница Messenger-овог тима за комуникацију Лиз Свини је рекла да су слике тада биле компресоване, а њихов изглед је „зависио од мрежних услова и пошиљаоца и примаоца“.

Свини је за технолошки портал Верге навела да фотографије више неће бити толико компресоване, а корисници ће имати на располагању нову команду „HD“ које омогућава дељење слика у 4К резолуцији.

Ако корисник не додирне поменуту команду пре слања слике, прималац ће добити слику у 2К резолуцији.

Messenger ће такође омогућити корисницима да деле датотеке величине до 100 мегабајта (МБ), што је значајно више у односу на претходно ограничење од 25 МБ.

Проширење капацитета ће олакшати дељење краћих видео записа преко Messengerа, пошто корисници неће морати да их раздвајају на мање делове пре слања.

Мета је такође навела да уводи нову функцију дељења албума која ће омогућити корисницима да прикупљају слике или видео снимке са заједничких догађаја као што су групна путовања.

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here