Dan kada je Ibrahimović menjao Porše za Fiat Stilo

Zlatana je lekciju naučio menadžer, pri njihovom prvom susretu. Prenosimo u celosti odlomak iz knjige "Ja sam Zlatan Ibrahimović".

433

Zlatan Ibrahimović je u svojoj knjizi „Ja sam Zlatan Ibrahimović“, opisao jedan događaj, koji je skoro bio ključan u njegovoj karijeri. U pitanju je zajednički ručak sa menadžerom Mina Rajole, pri njihovom prvom susretu.


Prenosimo u celosti odlomak iz knjige:
„Obukao sam predivnu Guči jaknu, stavio zlatni sat, parkirao Porše ispred ulaza u lokal. Očekujem menadžera, ali je umesto osobe u odelu stigao jedan sasvim drugačiji čovek.
Farmerke, Najk duks, sa ogromnim stomakom, činilo mi se da je jedan od Sopranovih.
Ko je bre ovaj lik? Trebalo bi da bude zastupnik svih podgojenih. Seli smo u restoran, naručio je hrane za petoricu. Zvao se Mino Raiola.
Ali, kad smo počeli da pričamo, debeli gnom je izvukao papir, A4 format u kojem su bila neka imena i brojevi.
– Dakle, Zlatane, Kristijan Vieri 24 gola, 27 mečeva. Filipo Inzagi 20 golova, 25 mečeva, David Trezege 20 golova, 24 meča, Zlatan Ibrahimović pet golova, 25 mečeva.
Misliš da mogu da te prodam sa ovakvom statistikom? Misliš da si mnogo kul lik? Misliš da možeš da impresioniraš sa tim zlatnim satom i Poršeom? Sve je to sranje. Hoćeš li da zaradiš još novca ili da postaneš najbolji na svetu?
„Rekao sam mu da želim da postanem najbolji igrač na svetu.“
– Onda, dobro. Ako budeš najbolji doći će i sve ostalo sa tim, a ako pojuriš za novcem, ništa nećeš dobiti, shvataš li to? Moraš prodati sva svoja kola, satove i početi da treniraš tri puta jače i napornije nego do sada, jer, trenutno si statistički očajan.
Počeo sam da idem na treninge klupskim FIAT Stilom. Bilo je dosadno i ponižavajuće, priznajem. Davao sam sve od sebe na treninzima i utakmicama. Mino Raiola je bio kao pijavica. Zalepio se za mene i nije mi dao da dišem. Rezultat? Imam sve o čemu sam sanjao i jedan sam od najboljih igrača na svetu.“ – napisao je Ibrahimović u svojoj knjizi kako je naučio lekciju od menadžera.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here