Šok za Srbe na Zakintosu: 18 meseci pritvora!

0
4053

ZAKINTOS: Istražni sudija je za trojicu Srba koji su osumnjičeni za učešće u ubistvu američkog državljanina Bakari Hendersona na grčkom ostrvu Zakintos, odredio pritvor od 18 meseci. U sudu je danas završeno početno saslušanje četvorici osumnjičenih državljanina Srbije.

Za to ubistvo optuženo je devet osoba – jedan Grk, sedam državljana Srbije i državljanin Velike Britanije srpskog porekla.

Neizvesno je kada će početi samo suđenje jer je prethodno potrebno sprovođenje detaljne istrage i, naravno, prikupljanje dokaza.

Njih će biti jer se gotovo svakodnevno pojavljuju novi zapisi sa video-kamera koji sa dosta preciznosti ukazuju na to kako se sve odigravalo. Snimak iz bara i onog što se kasnije desilo na ulici, dramatični momenti obaranja i, zatim, šutiranja Amerikanca obišli su svet, oni su na Jutjubu. Gotovo da nema TV stanice koja ih nije objavila.

Petorica osumnjičenih koji su se pred istražnim sudijom pojavili juče trebalo bi do kraja nedelje da budu prebačeni iz policijskog pritvora u zatvor, preneo je AP.

Prema tvrdnji reportera „To proto thema”, sve je bilo gotovo za 21 sekundu. Posle toga, očigledno, 22-godišnjaku koji je posle zadobijenih udaraca nogama ležao na trotoaru, više nije bilo pomoći. Hitna pomoć koja je stigla za šest minuta nije mogla da ga spase.

FOTO: EPA

Zvanični izveštaj je da je umro od mnoštva udaraca koje je zadobio u glavu i lice i zbog kojih je momentalno došlo do krvarenja u mozgu. Na snimku se vidi da je na njega nasrnula grupa od desetak mladića.

Koji je neposredni povod, razbijena flaša, pogrešno piće, selfiji sa devojkom, malo su važni, komentarišu grčki mediji koji podsećaju da je previše jeftinog alkohola koji se toči u letovalištima sve češće uzrok incidentima i potencijalna opasnost za nove tragične događaje.

FOTO: EPA

U svakom slučaju srpske državljane čeka višemesečni pritvor sve dok se ne završi istraga i ne prikupe relevantni dokazi. Onda sledi podizanje i potvrđivanje optužnice i tek tada zakazivanje suđenja.
Pogledaj: Bačkopalančanin Miloš Ilić (18) je jedan od šest uhapšenih Srba na Zakintosu

Pogledaj VIDEO: Objavljen snimak tuče u kojoj je ubijen Amerikanac na Zakintosu

Pogledaj: Ranko Ilić: Naša deca nisu kriva! Smestili su im na Zakintosu!

Pogledaj: Saslušanje na Zakintosu povodom ubistva američkog turiste

Pogledaj: Zakintos: Pronađen još jedan snimak tuče, korisniji za istragu (VIDEO)

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here