Nove vodovodne mreže u Opštini Bačka Palanka

991

JKP „Komunalprojekt“ iz Bačke Palanke, u narednoj, 2018. godini planira rekonstrukciju vodovodnih mreža, ali i uspostavljanje kompletnog digitalnog nadzornog sistema nad radom 13 seoskih vodovoda koji će biti povezani sa dispečarskim centrom. Direktor ovog preduzeća, Aleksandar Bogunović za BaP vesti govorio je i o tome šta će se raditi u glavnoj ulici Kralja Petra Prvog u sklopu projekta uređenja ove ulice.


Kada je u pitanju plan investicija za 2018. godinu, planiraju se rekonstrukcije vodovodne mreže za lokacije za koje je obezbeđena projektno-tehnička dokumentacija, tako da čim vremenske prilike to dozvole, krenuće realizacija istih.

„U Bačkoj Palanci se planira rekonstrukcija vodovodne mreže u ulici Starogradskoj, ukupne dužine 137 metara i prečnika 110 mm od ugla sa ulicom Svetozara Miletića“, rekao je Bogunović.

Vodovodna mreža rekonstruisaće se i u Despotovu. Naime, ovo naselje je 2016. godine dobilo novo postrojenje za preradu sirove vode koja je po kvalitetu kao gradska, ali zbog izuzetno loše vodovodne mreže koja nije menjana više decenija, planira se rekonstrukcija oko 1600 metara vodovodne mreže. U ulici Svetozara Miletića od crpne stanice do Železničke ulice rekonstruisaće se ukupno 900 metara mreže, a u ulici Trg oslobođenja u dužini od 700 metara.

[wonderplugin_slider id=11]

 

„U Pivnicama će takođe biti kvalitetnije vodosnabdevanje. U 2018. godini predviđena je izgradnja novog bunara sredstvima AP Vojvodine kao i sredstvima iz budžeta opštine kojim će se značajno povećati izvorišni kapaciteti“, istakao je naš sagovornik. Isto tako, u Gajdobri se planira završetak projekta detaljnih hidrogeoloških istraživanja za novi bunar.

Digitalni nadzorni sistemi biće postavljeni i na 11 crpnih stanica javne kanalizacije u šest sela, a po pitanju komunalne higijene planira se sanacija smetlišta u naseljenim mestima. Takođe, predviđeno je uklanjanje površinskih kontejnera iz uže zone centra grada i njihova zamena podzemnim u sklopu projekta parternog uređenja glavne ulice.

Za 2018. godinu planirano je i uspostavljanje katastra grobalja u naseljenim mestima i njihovo infrastrukturno opremanje.

Direktor „Komunalprojekt“-a, Aleksandar Bogunović istakao je da građani svaki problem koji primete, a u nadležnosti je ovog preduzeća, treba da prijave na brojeve telefona koji se nalaze na poleđini računa za vodu.

„Bilo da su u pitanju psi lutalice, ili bilo šta drugo, mi po prijavi izlazimo na teren. Mi takođe redovno obilazimo teren i sklanjamo pse lutalice, ali ne možemo u svakom momentu da znamo da li ih negde ima jer je uvek bilo i biće onih koji pse puste na ulicu i onda oni postaju problem za sve građane naše opštine“, rekao je on.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here