Uskrs u Kulpinu obeležen revijom vina (VIDEO)

597
KULPIN: Uskrs u Kulpinu tradicionalno je obeležen revijom najkvalitetnijih vina iz naše zemlje i inostranstva, a posetiocima je predstavljen i nadaleko poznat domaći kulen. “Uskrs u Kulpinu“, organizovalo je tamošnje Udruženje vinara i vinogradara.

Više od sto uzoraka vina iz Češke, Slovačke, Rumunije, Hrvatske, Južne Srbije i cele Vojvodine i oko osamdeset uzoraka domaćeg kulena, predstavljeno je u Lovačkom domu u Kulpinu.

“Cilj je da se družimo, da ljudi koji proizvode kulen i vino razmene iskustva i znanja. Da pokažu šta su proizveli i da nauče nešto novo, kako bi bili bolji sledeće godine“, kaže Mihal Dovičin, predsednik Udruženja vinogradara i vinara Kulpin.

“Postoje male tajne velikih majstora. Da bi kulen bio dobar mora da postoji strast prema proizvodnji i svemu što ima veze sa kulenom. U svakom kulenu ima neka tajna“, priča uz osmeh Andrej Majera.

Dok su se najboljim vinarima i proizvođačima kulena uručivala priznanja, više stotina posetilaca uživalo je u degustacijama i kulturno – umetničkom programu.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here