Ilija nije zaboravio rodni grad

1420

Ilija Dražić već pola veka živi i radi u Austriji. Rodio se u Bačkoj Palanci i kao mladić otišao u Grac, trbuhom za kruhom. Ostao je tamo, stekao imovinu i nastavio da se bavi i svojom velikom ljubavi – fudbalom.


Nije zaboravio svoj rodni kraj i ovih dana, tačnije 11. aprila, poklonio je dva kompleta dresova i štucni, kao i osam fudbalskih lopti OFK Starom gradu.

– Volim fudbal i šezdesetih godina prošlog veka igrao sam kao centarhalf u ČSK-u i u Čortanovcima, u Petrovaradinu, u Kabelu, pokušao sam i u našoj Bačkoj, odakle sam otišao u Austriju – kaže Ilija Dražić, prebirajući po sećanjima.

– Tamo sam nastavio sportski život, prvo kao trener posle položenog kursa, zatim sam bio i sudija, eto već 37 godina. Najviši domet mi je bila prva austrijska liga, gde sam 1982. i 1983. bio linijski sudija, „mahač“. Kao glavni sudija sudio sam niže lige do svoje 60. godine, dokle u Austriji možete biti arbitar, sada sudim samo omladincima, jer imam već 72. godine.

Pošto se bavim fudbalom, pomažem kad god mogu, moja žena Izabela i ja smo videli sa auto puta, da u OFK Starom gradu treniraju i deca, pa smo odlučili da ih doniramo. Činim to iz ljubavi prema rodnom gradu i fudbalu, a činiću to i u budućnosti, ako mi prilike dozvole.

Predsednik OFKStari grad, Nikola Boškov – Pućan, pun je zahvalnosti: – Ovaj gest Ilije Dražića me prijatno iznenadio, drago mi je da se neko setio od naših ljudi tamo, da može da nam pomogne. Mi smo jedan od onih klubova koji lošije stoje, a ovaj poklon će nam puno značiti i dobro doći. Našem prijatelju Iliji, mogu reći da kod nas sada trenira preko dve stotine dece, od kojih su oko stotinu učlanjeni u naš klub.

Ova donacija će nam dobro doći i zahvaljujemo mu se od sveg srca što nas se setio i to u ime celog kluba i svih ljubitelja fudbala u našem gradu. Primopredaja poklon dresova, šorceva, štucni i lopti desila se pred svlačionicom OFK Starog grada, a na licima predsednika i sekretara kluba su se jasno videle i radost i zahvalnost.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here