Tovariševo: Dve decenije nastave na romskom jeziku

1051

TOVARIŠEVO: Pod pokroviteljstvom Opštine Bačka Palanka, Udruženja građana „Čarain“ iz Tovariševa i O.Š. „Mileta Protić“ Tovariševo, mesnoj biblioteci u Tovariševu održana je svečana akademija povodom 20 godina nastave na romskom jeziku i Svetskog dana Roma.


Uvodnom rečju, mnogobrojnim prisutnim zvanicama i predstavnicima medija, obratila se Šeća Kolompar, predsednica UG „Čarain“.

Prisutnima se obratio i Milan Kovačević, zamenik pokrajinskog sekretara za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice i predsednik opštine Bačka Palanka, Branislav Šušnica. Uz iskrene čestitke na ovako značajnom jubileju, predsednik je posebno istakao da je Bačka Palanka uvek bila i biće poželjno mesto za život svih svojih građana.

O.Š. “ Mileta Protić“ iz Tovariševa, prva je škola u Srbiji u kojoj je pre 20 godina uveden izborni predmet „Romski jezik sa elementima nacionalne kulture“. Centralni deo svečane akademije bila je dečija priredba romskih mališana koji su predstavili svoju tradiciju i kulturu.

[wonderplugin_slider id=21]

 

[wonderplugin_slider id=13]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here